15 Temmuz 2023, Cumartesi - 17:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ÇGD 2019-2020 ödülleri sahiplerine verildi

Tarih: 25 Ekim 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 137

Pandemi tedbirleri nedeniyle geçtiğimiz iki yılda yapılamayan ÇGD Yılın Gazetecileri Ödülleri Töreni’nde 2019 ve 2020’nin başarılı gazetecilerine ödülleri verildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)’nin her yıl düzenlediği ödül töreni, geçtiğimiz iki yılda pandemi tedbirleri nedeniyle yapılamamıştı. Dün düzenlenen tören, 2019 ve 2020’de ödül alan gazetecileri bir araya getirdi.

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki törene CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, HDP Sözcüsü Ebru Günay, RTÜK Üyesi İlhan Taşçı ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan ÇGD Genel Yönetim Kurulu Başkanı Can Güleryüzlü, gazetecilik alanının sorunlarından bahsederek, “basının sorunları sadece basına dair değildir toplumun tamamının sorunudur ve demokratik, eşit, barış içinde bir yaşamın en belirleyici mücadele alanıdır basın” dedi. Güleryüzlü, gelecekte basın, düşünce ve ifade özgürlüğünü her alanda daha güçlü savunmak gerektiğini dile getirdi.

ÇGD Başkanı Can Güleryüzlü

Özel: “Bu karanlığa ışık yakanları yürekten tebrik ediyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, törende Haber Ödülü alan gazetecilere ödüllerini takdim etti. Özel, bu sırada yaptığı konuşmada, günümüzde pek çok basın emekçisinin görüşlerinden ve haberlerinden dolayı işinden edildiğini hatırlatarak, “Bu karanlığa mum yakanları, ışık yakanları, bu karanlığa direnenleri yürekten tebrik ediyorum” dedi. Özel, CHP’nin basın emekçilerinin özlük hakları ve basın sermayesinin düzenlenmesiyle ilgili çalışmalarının olduğundan bahsederek şunları kaydetti:

“Medya sahipliği de dâhil olmak üzere belli sermaye büyüklüklerinin üzerine çıkılmasının engellenmesi ve sadece o alanda geçim sağlayan, kendisi siyasetten ve iktidardan bağımsız, çalışanları da kendinden bağımsız bir medya patronaj rejiminin sağlanmasıyla ilgili de önemli çalışmalarımız, hazırlıklarımız da var.”

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, 2019 Haber Ödülü’nü, Cumhuriyet Gazetesi Yargı Muhabiri Seyhan Avşar’a takdim ederken.

ÇGD Ödül Töreni’ne İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun da katıldı. Altun, Orhan Koloğlu İnceleme Araştırma Ödülü’nü 2019 yılında Metastaz kitabıyla alan Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu adına Müyesser Yıldız’a ve 2020 yılında Yakın Dönem Türk Basın Tarihi kitabıyla alan Hıfzı Topuz ve Recep Yaşar adına da Recep Yaşar’a ödüllerini takdim etti.

Prof. Dr. Altun, Müyesser Yıldız, Recep Yaşar

Dayanışma Ödülleri Çorlu Aileleri ve TTB’ye

Çağdaş Gazeteciler Derneği 2019-2020 Ödül Töreninde, 16 kategorideki basın ödüllerinin yanı sıra bir de dayanışma ödülü verildi. ÇGD 2019 yılı Dayanışma Ödülü’nü 8 Temmuz 2018’de Çorlu’da meydana gelen hızlı tren kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine, 2020 Dayanışma Ödülü’nü de pandemiyle mücadele ederken hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları adına Türk Tabipleri Birliği (TTB)’ne verdi.

“Çorlu Aileleri” adına ödülü Ekrem Tuna ve Mısra Öz aldı. Her iki isim de yedisi çocuk yirmi beş kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili yürütülen mücadeleye destek verdiği için ÇGD’ye teşekkür etti. Bu sırada Mısra Öz, “Yanımızda olup bize mikrofon uzatanları ve sesimize ses olanları çok iyi biliyoruz. İktidara dayanan para ve rant  hırsı uğruna insanların katledildiği bu tür davalara mikrofonunu uzatmayanları, yanımızda olmayanları da çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

Çorlu Aileleri’nden Ekrem Tuna, Mısra Öz, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, ÇGD Yönetim Kurulu Genel Başkan Yardımcısı Şeyma Paşayiğit

TTB’ye verilen ödülü almak üzere de Başkan Şebnem Korur Fincancı kürsüdeydi. Fincancı konuşmasında geçtiğimiz günlerde uzun saatler boyunca çalıştığı hastaneden çıkıp evine gittiği sırada kullandığı arabayla geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden Doktor Rümeysa Berin Şen’i andı. Fincancı şunları ifade etti:

“Bu ödül, özveriyle emek verdikleri sırada yitirdiğimiz 483 meslektaşımızın yanı sıra sağlık sorunları ile boğuşmak zorunda kalan sağlık emekçileri ve dün yitirdiğimiz sevgili Rümeysa Berin Şen’in ödülüdür. Biz onlar adına alıyoruz. Bir meslek örgütünden bir diğer meslek örgütüne dayanışması için sonsuz dostluk ve dayanışma duygularımızla.”

Dayanışma Ödüllerini sahiplerine takdim etmek üzere ÇGD Yönetim Kurulu üyeleri sahneye birlikte çıktı. Kurul adına söz alan ÇGD Genel Başkan Yardımcısı Şeyma Paşayiğit Çepni, ödül alan Çorlu Aileleri ile de TTB ile de dayanışmaktan mutluluk ve onur duyduklarını dile getirdi.

Törenin ardından, ödül alanların ve verenlerin bulunduğu toplu fotoğraf çekimi yapıldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Yılın Başarılı Gazetecileri 2019-2020 Ödüllerini alan isimler şöyle:

Haber Ödülü: Miyase İlknur (2019) – Seyhan Avşar (2020)

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü: Seyhan Avşar (2019) – Murat Ağırel (2020)

Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü: Ali Ekber Ertürk (2019) – Mahmut Hamsici, Esra Yalçınalp (2020)

Rafet Genç Haber Ödülü: Mustafa Mert Bildircin (2019) – Cemil Uğur (2020)

Behzat Miser Kent Haber Ödülü: İsmail Şahin, Esra Yalçınalp (2019) – Mesut Ersöz, Osman Kaytazoğlu (2020)

İnternet Haber Ödülü: Serkan Alan (2019) – Hale Gönültaş, Volkan Nakiboğlu (2020)

Röportaj Ödülü: Filiz Zeyrek (2019) – Uğur Şahin (2020)

İzzet Kezer Haber Fotoğraf Ödülü: Harun Özalp (2019) – Sedat Suna (2020)

Karikatür Ödülü: Cem Dinlenmiş (2019) – Ali Tarık Hatipoğlu (2020)

Yerel Medya Haber Ödülü: Sinan Uçar, Selay Saykal (2019) – Sinan Aygül (2020)

Sayfa Tasarımı Ödülü: Menderes Özel, Ersoy Diyar (2019) – Barış Can Sarıkaş (2020)

Orhan Koloğlu İnceleme Araştırma Ödülü: Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu (2019) -Hıfzı Topuz, Recep Yaşar (2020)

TV Haber Ödülü: Özgen Bingöl, Veysel Dişbudak (2019) – Yeşim Karacaoğlu, Mahmut Özgün, Serhat Yağmur (2020)

TV Belgesel Ödülü: Mahmut Hamsici, Ege Tatlıcı (2019) – Fatima Çelik (2020)

Mahmut Tali Öngören TV Program Ödülü: Mustafa Hoş (2019) – Melis Danişmend (2020)

Radyo Program Ödülü: Adnan Bostancıoğlu (2020)

Dayanışma Ödülü: Çorlu Aileleri (2019) – Tüm sağlık emekçileri adına TTB (2020)

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/30784
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ÇGD 2019-2020 ödülleri sahiplerine verildi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat