2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:20

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ÇGD Ankara Şube Başkanı Aran: “Gençlerin enerjisinin yönetimde görülmesi gerektiğini düşündük”

Tarih: 09 Mart 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 81

Çağdaş Gazeteciler Derneği Ankara Şube Başkanı Demet Aran, derneğin gençleşmesine, öğrencilerle temas kurmaya ve meslektaşlarının bir dernekten beklentilerini karşılamaya çalışacaklarını söyledi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) Ankara Şube yeni yönetim dönemi başladı. Geçen pazar günü yapılan seçimlerde görevi devralan Şube Başkanı Demet Aran, genel kurulu ve yeni yönetimin önüne koyduğu hedefleri Görünüm’e değerlendirdi.

Aran: “ÇGD’nin gençleşmesi gerektiği şeklinde ortaklaştık”

ÇGD Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Demet Aran, genel kurula sahada aktif gazetecilik yapan gazetecilerle hazırlandıklarını söyleyerek ÇGD’ye üyen olan ya da olmayan tüm genç gazetecilerle, yaşadıkları sorunları ve meslek örgütlerinden neler beklediklerini tartıştıklarını belirtti. Sahada gazetecilik yapan gençlerden aldıkları geri dönüşler doğrultusunda fikir yürüttüklerini ve ÇGD’nin gençleşmesi düşüncesinde ortaklaştıklarını kaydeden Aran, şöyle konuştu:

“Elbette deneyimli arkadaşlarımızdan, meslek büyüklerimizden öğreneceğimiz çok şey var. Ancak daha hızlı hareket edebilen, daha etkin davranabilen, sonuç odaklı bir yapı için gençlerin enerjisinin örgütümüzün yönetiminde görülmesi gerektiğini düşündük. Listedeki arkadaşların tamamı mesleğin henüz başında olan ve aslında belki de bundan önceki yıllarda az yaşanan ya da tarif edilmeyen sorunlarla mücadele eden arkadaşlarımızdan oluşuyor.”

Demet Aran, ÇGD Ankara Şube 16. Genel Kurul’da konuşuyor.

Gazetecilerin zor koşullarda çalıştığına dikkat çeken Demet Aran, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için genç gazetecilerle birlikte hareket edeceklerini vurgulayarak şunları dile getirdi:

“Arkadaşlarımız çok uzun mesai saatlerine karşın çok düşük maaşlarla çalışıyorlar, işsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalıyorlar, güvencesiz çalışıyorlar. Bunlar artık bu sektörün kabul görmüş hali gibi, normali buymuş gibi anlaşılmaya başlandı. Biz artık bu durumu değiştirmek istiyoruz. Biz gazeteciyiz ve hem yasal haklarımız doğrultusunda hem mesleğimizin onuruna yaraşan koşullarda çalışmak istiyoruz. Elbette sansüre karşı mücadele ediyoruz, elbette yargılanan arkadaşlarımızın yanında olacağız. Tüm bunlar için genç arkadaşlarımızla beraber hareket edeceğiz.”

“Öğrencilerle ilgili çalışmalar yapmak istiyoruz”

ÇGD Ankara Şube Başkanı Aran, gazetecilerin yaşadıkları sorunların konuşulabildiği, çözüm üretebildikleri dayanışma ağları kurmak ve gazetecilerin birbirlerine güvenebildiği bir ilişki ortamı oluşturmak istediklerini söyledi. Öğrencilerle ilgi çalışmalar da yapmayı hedeflediklerini de ifade eden Aran, bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı:

“Meslektaşlarımızın deneyimlerini öğrenci arkadaşlarımıza aktarabileceği etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Gazetecilik alanında faaliyet gösteren akademisyenlerle sahada gazetecilik yapanları bir araya getirmek istiyoruz. Gazetecilerin karşı karşıya kaldığı sorunların ilgili çevrelerce konuşulup ortak çözüm üretilebildiği alanlar oluşturmak istiyoruz. Tüm meslektaşlarımızın yanında olmaya, onların bir örgütten beklentilerini karşılamaya yönelik de çalışmalarımız olacak.”

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/34344
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ÇGD Ankara Şube Başkanı Aran: “Gençlerin enerjisinin yönetimde görülmesi gerektiğini düşündük”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat