23 Kasım 2023, Perşembe - 20:20

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ÇGD Ankara Şubesi yeni yönetim kurulunu belirledi

Tarih: 24 Şubat 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 286

Bugün yapılan genel kurul toplantısıyla ÇGD Ankara Şube, 14’üncü Olağan Genel Yönetim Kurulunda yönetim kadrosunu belirledi. Genel Kuruldaki genç gazeteci katılımı dikkat çekti.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Ankara Şube 14’üncü Olağan Genel Kurul Yönetim Kurulu, Mülkiyeliler Birliğinde toplandı. Saat 13.00’te başlayan Genel Kurul’da 13’üncü Dönem Çalışma Raporu ve Denetleme Raporu okundu. Raporların aklanmasının ardından yeni yönetim, denetim, onur kurullarının seçimi gerçekleştirildi. Toplantıda ÇGD tarafından 3 aylık periyotlarda hazırlanan medya raporları üzerinde özellikle duruldu.

Divan kurulunun seçiminin ardından Cumhuriyet’in kurucuları ve basın özgürlüğü için hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. ÇGD’nin kuruluşunun 41’inci yıl dönümünün hemen ertesinde düzenlenen toplantıda, gelecek dönemler için ‘gençleşme’ vurgusu yapıldı. ÇGD Ankara Şubesinin yönetim organları seçimi, yapılan tek liste oylamasıyla belirlendi. ÇGD Ankara Şubesinin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hüseyin Hayatsever, Çınar Livane Özer, Ayşegül Melisa Kahvecioğlu, Şeyma Paşayiğit, Alkan Uçarsu.

Hüseyin Hayatsever

Hayatsever: “Meslektaşlarımızla dayanışmaya devam edeceğiz”

Yeni seçilen Yönetim Kurulu adına bir teşekkür konuşması yapan Hüseyin Hayatsever, zor günlerden geçtiklerini söyleyerek, “Basın ve ifade özgürlüğü için parlak günlerden geçmiyoruz. İddianamelerde yüzlerce kez ‘haber’ sözcüğünün geçtiğini görüyoruz. Büyük bir sorumluluk aldığımızın farkındayız ve bu sorumluluğun bilinciyle hareket edeceğimizi de sizlere belirtmek istiyorum.Önümüzdeki günlerde yapacaklarımızdan kısaca söz edecek olursam, en önemli faaliyetimiz, medya raporu konusundaki çalışmalarımız devam edecek. Bundan sonraki günlerde de meslektaşlarımızla dayanışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kaydetti. İki yılda 30 yeni gazetecinin ÇGD‘ye katıldığını belirten Hayatsever, “Özellikle bir üye çalışması yapılmış değil. Sadece bu arkadaşlarımız ÇGD‘nin çalışmalarını görerek, ÇGD‘nin basın özgürlüğü mücadelesindeki katkılarını görerek kendileri de ÇGD bünyesinde yer almak istediler” dedi.

Abakay: “Demokrasi mücadelesi bir avuç insanla götürülüyor”

Genel kurulun görüş ve dilekler bölümünde söz alan ÇGD eski Başkanı Ahmet Abakay, ÇGD tarafından yayımlanan medya raporlarının üzerinde dururken, cezaevlerinde 150’den fazla gazetecinin bulunduğunu dile getirerek, “Onlar gazeteci bile sayılmıyorlar, terörist sayılıyorlar” dedi.  Basında sınıf atlamanın çok kolay olduğunu söyleyen Abakay, “Bir avuç da olsak, Aziz Nesin’lerin Uğur Mumcu’ların da olduğu gibi, demokrasi, insan hakları mücadelesi bir avuç insanla götürülüyor. Genç arkadaşlarımın bu heyecanlı, güzel çalışmalarını sevgiyle saygıyla karşılıyorum” dedi.

Ekrem Meral

Meral: “ÇGD Türkiye için duvardaki bir ışıktır”

Uzun yıllar ÇGD’de Genel Yönetim Kurulu üyeliği yapan Ekrem Meral de söz aldı. Meral, kendilerinin “Rüzgarlının Paryaları” olarak tanımlandığını hatırlatırken, toplantıda bulunan gençlerin ise  “Ankara’nın Paryaları ” olduklarını dile getirdi.  Aziz Nesin’in bir ödül töreninde söylediği “ÇGD, duvardaki bir çatlaktan sızan ışıktır” sözünü anımsatan Meral, “ÇGD, 40 yıl sonra hala aynı pozisyonda. Türkiye için duvardan sızan bir ışık” ifadelerini kullandı.

Güleryüzlü: “Yarınımızı garanti altına almak gibi bir hedefimiz var”

ÇGD Genel Yönetim Kurulu Başkanı Can Güleryüzlü de bu bölümde söz alarak Ankara Şubesinin öneminden bahsetti. Şubenin dernek üyelerinin yüzde 80’ini oluşturduğunu belirten ÇGD Başkanı Güleryüzlü, “Ankara Şubesi bizim derneğimizin omurgasıdır” diye konuştu. ÇGD eski yönetimlerinin bir duyarlılık göstererek bayrağı düşürmemek uğruna yönetimde sorumluluk aldığını belirten Güleryüzlü, bu çabaya rağmen genç kadrolarla arkasının doldurulamadığını belirterek, “Yarınımızı garanti altına almak gibi bir hedefimiz var” dedi. ÇGD’nin 1978 yılında devrimci bir ruhla kurulduğunu söyleyen Güleryüzlü, “Bu dönemde de aynı koşullardan geçiyoruz. Büyük bir aidiyet sorunu yaşanıyor. ÇGD bu aidiyet sorununu da aşacak bir bilinçtir. Boş bir yığın ve kalabalık değildir. Nerede ve ne için durduğumuzu unutmayalım” diye konuştu.

Can Güleryüzlü

ÇGD üyelerinin dilek ve temennilerinin ardından Genel Kurul sona erdi.

ÇGD Ankara Şubesi’nin yönetim organları şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu (Asıl):

Hüseyin Hayatsever

Çınar Livane Özer

Ayşegül Melisa Kahvecioğlu

Şeyma Paşayiğit

Alkan Uçarsu

Denetleme Kurulu (Asıl)

Sinan Tartanoğlu

Gözde Ocak Dinçer

Mehmet Bilber

Onur Kurulu (Asıl)

Gökhan Bulut

Kenan Şener

Selahattin Sönmez

Yönetim Kurulu (Yedek)

Doruk Çakar

Barış Şimşek

Dilan Çiçek

Cemgazi Yoldaş

Seyfettin Ersöz

Denetleme Kurulu (Yedek)

Refika Karabacak

Burcu Cansu

Osman Can Gürdoğan

Onur Kurulu (Yedek)

Cem Kor

Mehmet İhsan Doğan

Hüseyin Tümay Berkin

Divan Kurulu

Ankara Şube Yönetim Kurulu

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/21626
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ÇGD Ankara Şubesi yeni yönetim kurulunu belirledi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutladı

Ankara Üniversitesi, Cumhuriyet'in 100’üncü yılını çeşitli etkinliklerle kutlandı. Düzenlenen etkinliklere yoğun ilgi gösterildi.

Kapat