28 Temmuz 2023, Cuma - 06:44

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ÇGD Ödüllerini alanlar GÖRÜNÜM’e konuştu

Tarih: 15 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 186

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), 2018 Yılının Başarılı Gazeteciler ödüllerini açıkladı. Ödül alan gazeteciler GÖRÜNÜM’e konuştu.

ÇGD 2018 Yılın Başarılı Gazetecileri ödüllerini kazananlar bugün açıklandı.

GÖRÜNÜM, ödül alan isimlere duygu ve düşüncelerini sordu.

 

Dinçer Gökçe – Hürriyet (Haber Ödülü):

“ÇGD’ye teşekkür ederim. Doğrusu çok önemli ve sarsıcı bir haberdi. Onlarca çocuğun hamile kaldığını ve bu konuda görevlilerin, idarecilerin gerekli işlemleri yapmayarak sorumluluklarını yerine getirmediğini anlatan bir haberdi. Söz konusu hastanede sayıları 100’lerle ifade edilebilecek sayıda çocuğun benzer bir duruma maruz kaldığını ve yine sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmadığını ortaya çıkardık. Kuşkusuz gazetecinin görevi de bu sorunları en etkin, doğru, yalın haliyle gündeme getirmek, kamuoyunda bunu tartışılır kılmak ve sorunların çözümüne yönelik katkı sunmaktır. Umarız bu haber de böylesine bir işe haiz olmuştur.”

 

Alican Uludağ – Cumhuriyet (Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Ödülü):

“Bu ödül benim için onur verici bir ödül. Gazetecilik yaşamımda ilk ödülüm. Başvurmadığım, ÇGD’nin resen verdiği bir ödül ama ödülü alırken sevinmekten çok Uğur Mumcu isminin verdiği sorumluluğu omuzlarımda hissettim. Bu sorumluluk, gazetecilik çabamın daha ileri gitmesi gerektiğine yönelik bana hem bir mesaj verdi hem de beni cesaretlendirdi. Uğur Mumcu ödülüne laik olabilmek için, onun meşalesini daha ileriye taşımak için çalışacağım. Gazetecilik yaşamımda temel felsefem iktidar, devlet yada sermaye olsun hiçbir çıkar grubu karşısında geri adım atmayıp, onlardan korkmayıp gerçeği sadece okura duyurmaktır. Uğur Mumcu da bunu yapardı. Bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğim.”

 

Ozan Çepni – Cumhuriyet (Mustafa Ekmekçi Haber Ödülü):

Türkiye’de medya üzerindeki baskıların hiç olmadığı kadar arttığı bu dönemde, dayanışma ile gazetecilik mesleğini ayakta tutma mücadelesi veren Çağdaş Gazeteciler Derneği tarafından ödüle değer görülmek büyük bir gurur kaynağı. İLEF’teki öğrencilik yılları ve GÖRÜNÜM’de öğrendiğimiz gazetecilik pratiği, bugün halkın haber alma hakkı için emek veren gazeteciler olarak bizi mesleki mücadelenin de bir parçası yapıyor. Ve bu süreçte gerçeğin peşinde koşarken yazılan her bir kelimenin de dayanışma ile büyümek zorunda olduğunu düşünüyorum. ÇGD 41 yıldır bu dayanışmanın örgütlendiği en önemli alan. O yüzden bu ödülün anlamı, yarın yazacağımız haberlere ışık tutan büyük bir güç ve omuzlarımıza meslek büyüklerimizin yüklediği ciddi bir sorumluluk. Ödülden de öte bu sorumluluğa değer olmak için emek vermeye devam edeceğim.

 

Tamer Arda Erşin – (İzzet Kezer Fotoğraf Ödülü)

12 Eylül darbesinden önce kurulan ve darbe sürecinde basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkını savunan bir meslek örgütünden ödül almak gurur verici. Bugün basının durumu darbe sürecini aratır hale geldi. Ancak şunu unutmamak gerekir; gazeteciler bu ülkede mesleklerini hakkıyla yapmakta kararlı ve bugünler de geçecek. Daha önce polis tarafından öldürülen Metin Göktepe ödülü almıştım, duygu dolu anlar yaşatmıştı. Yine ödülünü aldığım İzzet Kezer de beyaz bayrak taşıdığı halde, güvenlik güçleri ile göstericiler arasındaki çatışmalarda açılan ateş sonucu öldürüldü. İki isim de halkın haber alma hakkı için ölümü göze almışlardı. Bugün basın üstünde tahakküm kurmaya çalışanlara inat, Göktepe ve Kezer gibi haberin ve gerçeğin peşinde olmaya devam edeceğiz.  Son olarak Barış İçin Akademisyenler Bildirisi’ne imza atan hocalarım ve halen üniversitede akademik değerleri savunan hocalarımın üzerimde emeği var. Onlara teşekkürü borç bilirim. Umarım onlara layık olurum.

Tamer Arda Erşin’in ödül alan fotoğrafı

 

Damla Yıldız Söken, Ayhan Dursun ve Ömür Dikme – Fox TV (Televizyon Haber Ödülü):

Damla Yıldız Söken: “Ödül için çok mutluyum. İşimi yapmak için sorduğum bir soru karşısında hakarete maruz kalmıştım ama sonunda bu ödülü aldım. Çok mutluyum.”

 

Ayşenur Arslan – Halk TV (Televizyon Program Ödülü):

Ayşenur Arslan-Halk TV (Televizyon Program Ödülü)

 

Nurcan Gökdemir – Birgün (Rafet Genç Haber Ödülü)

Nurcan Gökdemir – BirGün (Rafet Genç Haber Ödülü)

 

Nurcan Gökdemir’in 16 Ağustos’ta yayımlanan “Peki bunlar da mı ekonomik saldırı?” başlıklı haberi

 

Öznur Karslı – Haber Türk (Behzat Miser Kent Haber Ödülü)

Ataol Behramoğlu – Hilal Köse – Vedat Arık (Röportaj Ödülü)

Ahmet Aykanat (Karikatür Ödülü)

Nihat Sırdar – Nihat’la Muhabbet ve Güçlü Mete – Kripto Odası (Radyo Programı Ödülü)

Barış Arslan ve Reşat Yiğiz – Batman Çağdaş (Yerel Medya Ödülü)

Cargill İşçileri (Dayanışma Ödülü)

Tıklayın: ÇGD Yılın Başarılı Gazeteci Ödülleri sahiplerini buldu

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22726
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ÇGD Ödüllerini alanlar GÖRÜNÜM’e konuştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat