1 Ağustos 2023, Salı - 23:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

ÇGD’den Özdil ve Takvim’e: Provokasyonlara zemin olmayın

Tarih: 05 Haziran 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 79

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in dün yayımlanan yazısıyla Takvim gazetesinin bugün manşetten verdiği habere sert tepki gösterdi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in dün yayımlanan yazısıyla Takvim gazetesinin bugün manşetten verdiği habere sert tepki gösterdi. ÇGD Merkez Yönetim Kurulu ve Ankara Şube Yönetim Kurulu ortak imzasıyla yapılan açıklamada, HDP’ye ve HDP’lilere yönelen saldırılar hatırlatılarak “Türkiye’de seçimlerin bile tehdit altında olduğu bir süreçte, milyonların oy vereceği ve seçmen iradesinin Meclis’e yansıması için çaba sarf eden bir partinin böylesine hedef gösterilmesi ve bunun için “gazetecilik” mesleğinin kullanılması utanç vericidir” denildi.

ÇGD’den yapılan açıklama şöyle:

Siz siz olun provokasyonlara zemin olmayın

Sözcü gazetesi köşe yazarı Yılmaz Özdil, dün yayımlanan “Biji” izlemeye devam edin sayın seyirciler” başlıklı yazısında, seçimlere giren bir partinin genel başkanını ve o partiye oy verenleri doğrudan hedef göstermiştir. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı aşağılayan, gördüğü ilgiyle alay eden ve habercileri küçümseyen Yılmaz, “Siz siz olun. Kalaşnikofa şarjör olmayın” ifadeleriyle de HDP’ye oy verecek milyonlara “teröre yardım ve yataklık” suçlamasında bulunmuştur.

En basit demokratik mekanizma olan seçimlere giren bir partiye, o partinin genel başkanına; en temel haklardan biri olan seçme ve seçilme hakkını kullanan yurttaşlara ve mesleğini yapan gazetecilere yönelen bu yazı, Özdil’in gazetecilik mesleğinin dışına çıktığını göstermektedir. Yazının yayımlandığı gün HDP’lilere dönük saldırılar olmuştur. Cesaretini ve fikri gıdasını Yılmaz’da bulmuş olma ihtimali çok yüksek olan kimileri, ortalıkta ve polisin gözleri önünde cinayete teşebbüs etmekte; hatta cinayet işlemektedirler.

Benzer biçimde Takvim gazetesi de yine aynı partiyi hedef almakta, gazetecilik mesleğinin “ne olmadığını” adeta çocuk çizimleriyle göstermekte ve yine bu partiyi hedef göstermektedir.

Türkiye’de seçimlerin bile tehdit altında olduğu bir süreçte, milyonların oy vereceği ve seçmen iradesinin Meclis’e yansıması için çaba sarf eden bir partinin böylesine hedef gösterilmesi ve bunun için “gazetecilik” mesleğinin kullanılması utanç vericidir. Demokratik hakların kullanılmasını engellemeye dönük bu tür yazı ve yayınlar, ortaya çıkan ve çıkacak olan şiddetin de sorumluluğunu üstlenmelidir.

Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak, köşe yazarı Yılmaz Özdil’e ve Takvim gazetesine gazetecilik mesleğinin evrensel ilkelerini hatırlatıyor ve provokasyonlara zemin hazırlayacak yazı ve yayınlara derhal son vermelerini öneriyoruz.

ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ MERKEZ YÖNETİM KURULU
ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ ANKARA ŞUBE YÖNETİM KURULU

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7087
Yol: Ana sayfa » Yazılar » ÇGD’den Özdil ve Takvim’e: Provokasyonlara zemin olmayın

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat