19 Temmuz 2023, Çarşamba - 14:56

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

CHP Sözcüsü Öztrak: Ekonomik kriz bu sefer teğet geçmeyecek

Tarih: 02 Kasım 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 113

CHP Sözcüsü Faik Öztrak dün CHP Genel Merkezini ziyaret eden İLEF’li öğrencilerle buluştu. Yaklaşık iki saat süren söyleşide Öztrak, ekonomik sorunları konu alan bir konuşma yaptı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden öğrencilerle, İLEF’te gazeteci Şükrü Küçükşahin tarafından yürütülen Siyaset Muhabirliği dersi kapsamında buluştu. Öztrak, İsmail Cem Konferans Salonunda ekonomik sorunları ele aldığı konuşma yaptı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Öztrak, günümüzde yaşanan ekonomik krizin daha öncekiler gibi “teğet geçmeyeceğini” belirtti. Öztrak, “2009’da sermaye akışı bizim gibi ülkelere yöneldi. Dolayısıyla o zaman kriz teğet geçti ancak şimdi öyle bir konjonktür yok. Ekonomik kriz bu sefer teğet geçmeyecek” dedi.

“Bu sefer teğet geçmeyecek”

Konuşmasında hukukun üstünlüğünün ve demokrasinin öneminin altını çizen Öztrak, ekonomideki kötü gidişatın sebeplerinin anlaşılması için bu noktalara bakılması gerektiğini işaret etti. Türk lirasının uzun süredir değer kaybettiğini söyleyen Öztrak, bu sürecin geçen Ağustos’tan beri hızlandığını hatırlattı. Öztrak, ekonomik krizle ilgili bir sorunun üzerine şu sözleri kaydetti: “2008’de kriz yaşandı ‘teğet geçecek’ dendi ve geçti, doğru. Ancak oradaki küresel konjonktürü hatırlatmak istiyorum. 2008’de bütün dünyayla birlikte krize girdik ama 2009’da bütün dünya şunu söylemeye başladı: ‘Krizden çıkışın lokomotifi yükselen piyasalar olacak.’ Bugün ise birden kesilen sermaye akışı bizim gibi ülkelere yöneldi. Dolayısıyla o zaman kriz teğet geçti ancak şimdi öyle bir konjonktür yok. Ekonomik kriz bu sefer teğet geçmeyecek.”

“Otoriter popülizm yükseliyor”

Dünyanın ‘ilginç zamanlarında yaşadığımızı’ ifade eden Öztrak, “Dünyada liberal demokrasiler giderek aşınıyor, yerini giderek otoriter popülist iktidarlar alıyor” dedi ve otoriter popülist yönetimlerin, insan haklarını ve katılımcı demokrasileri sevmediğini ekledi. Otoriter popülist yönetimler altında insanların geleceğini kaybedeceğini belirten Öztrak, “İnsanlar bu yönetimler altında giderek mutsuzlaştı, umutsuzlaştı” sözlerini dile getirdi. Türkiye’nin de otoriter popülist havadan etkilendiğini belirten Öztrak, “Hukukun üstünlüğü ve demokrasi kalitesi bozulunca insanlar mallarının Türkiye’de çok da güvende olmadığını düşünmeye başladılar” ifadelerini kullandı. Küresel sermayenin 2013 yılından sonra Türkiye’den çekildiğini söyleyen Öztrak, ülkenin çok ciddi bir döviz krizi yaşadığını kaydetti.

Etkinliğin sonunda toplu fotoğraf çekildi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/20015
Yol: Ana sayfa » Yazılar » CHP Sözcüsü Öztrak: Ekonomik kriz bu sefer teğet geçmeyecek

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat