25 Temmuz 2023, Salı - 08:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Çintimar: “Sporcuların çevresini de bilinçlendirmeliyiz”

Tarih: 19 Haziran 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 127

Dopingle Mücadele Medya Atölyesinin üçüncü seminerinde Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar “Yönetici Bakış Açısıyla Doping ve Dopingle Mücadele” başlıklı bir sunum yaptı.

Dopingle Mücadele Medya Atölyesinin ilk gününün son oturumunda Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Yönetici Bakış Açısıyla Doping ve Dopingle Mücadele” hakkında konuştu. Federasyon olarak dopingle mücadele konusunda büyük mücadele verdiklerini vurgulayan Fatih Çintimar, son üç yıl içerisinde yüzde 13 olan dopingli sporcu oranını azalttıklarını söyleyerek, “Dopingle mücadelede yüzde yüze yakın başarı sağladık” dedi.

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

“Hem dopingle mücadeleyi hem de aldığımız madalyaları artırdık”

Çintimar, doping kullanan sporcunun doping kullandığının 10 sene sonra ortaya çıkmasının sporcuları ve o spor dalını kötü etkilediğini, dopingle mücadelede yeni teknolojinin gelişmesini beklemenin yanı sıra yarışma öncelerinde de sık ve düzenli aralıklarla sporculardan numune alınması gerektiğini söyledi.

WADA’nın bu konuya yönelerek önlem alması gerektiğini vurgulayan Çintimar,  göreve başlamalarından itibaren uluslararası yarışmalara giderken şüpheli gördükleri sporcuları teste tabi tuttuklarını söyledi. Çintimar, şöyle konuştu: “Dopingle mücadele ettiğimiz bu 3 yıl içinde sporcularımız yarışmalardan birçok ödülle döndü. Cumhuriyet tarihinden itibaren aldığımız madalyaların yüzde 40’ı son 3 yıl içinde alındı. Yani, hem dopingle mücadeleyi hem de aldığımız madalyaları artırdık. Bunu, sporcular üzerindeki rekabet koşullarının hafiflemesine bağlıyorum.”

Çintimar, yıldız sporculara kota koyarak arkadan gelen sporcuları teşvik ettiklerini, bu sayede sporda başarı ve istikrarı arttırdıklarını ekledi. Doping konusunda, sporculara ve ailelerine yönelik seminerler düzenlediklerini söyleyen Çintimar, “Dopingle mücadelede ailelerin, antrenörlerin, öğretmenlerin bilinçlendirilmesi çok önemli.  Çocukları daha başarılı olsun diye çocuklarını doping kullanmaya teşvik eden aileler var. Sporcularımızın çevresindekileri dopingle mücadele konusunda bilinçlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf: Mert Ege Baktır

Fotoğraf: Mert Ege Baktır

Akkaş: “Bir sene sonra birinci olduğumu öğrendim”

Doping kullanan sporcuların haksız rekabete yol açarak diğer sporcuların motivasyonunu düşürdüğünü kaydeden Çintimar’ın ardından, oturuma katılan 2013 17. Avrupa 10 Bin Metre Kupasında birinci olan Halil Akkaş söz alarak, “2013 17. Avrupa 10 Bin Metre Kupasında ikinci olmuştum. Bir sene sonra birinci olan sporcunun doping kullandığının ortaya çıkması üzerine birinci olduğumu öğrendim. Ancak buruk bir sevinç yaşadım, çünkü aradan bir sene geçmiş ve yarışma unutulmuştu.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14666
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Çintimar: “Sporcuların çevresini de bilinçlendirmeliyiz”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat