14 Temmuz 2023, Cuma - 22:33

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Fişek Enstitüsü ödülleri açıklandı: Gazeteci Çepni, “Çocuğun İnsan Hakları Ödülü”ne layık görüldü

Tarih: 29 Mart 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 220

Fişek Enstitüsü tarafından verilen “Çocuğun İnsan Hakları Ödülleri”ni kimin alacağı belli oldu. Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ozan Çepni, ödül alan üç isimden biri oldu.

Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı tarafından 2012 yılından bu yana verilen “Çocuğun İnsan Hakları Ödülü”nün bu yıl verileceği 3 gazeteci belli oldu. Mesleğe GÖRÜNÜM’de başlayan Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ozan Çepni de, ödül alan isimlerden oldu. Çepni’ye ödülü,”eğitimdeki dönüşüm ve dinselleşmeyi görünür kılan ve laik-bilimsel eğitimi, temel bir insan hakkı sorunu olarak ele alan haberleri” nedeniyle verildi.

Çepni’nin yanı sıra Evrensel Gazetesi ve Ekmek ve Gül Dergisi’nde çocuk istismarlarını konu edinen ve istismar olaylarının takipçisi olan haberleriyle Burcu Yıldırım ve Evrensel Gazetesinde yayınladığı saya işçileri eylemlerine katılan çocuk işçileri yakından takip eden ve çocuk işçiliği sorununu gündemde tutan haberleriyle Ercüment Akdeniz de ödüle layık görülen diğer gazeteciler oldu.

Bu yıl ilk kez verilecek “Prof. Dr. Gürhan Fişek Sosyal Politika Makale Ödülleri”ni alacak olan araştırmacıların isimleri ve çalışmalar ise şöyle:

Lisansüstü düzeyde, “Çocuk İşçileri: Saya İşçileri Örneği” başlıklı makalesiyle Yonca Elma ve lisans düzeyinde de “Herkesin Gözü Önünde Kimsenin Görmediği: Refakatçi Çocuklar” başlıklı makalesiyle Murat Karabulut. Ayrıca, Rabia Asya Dalkılıç’ın “Denizli’de Yaşayan Farklı Yaş Gruplarındaki kadınların Toplumsal Cinsiyet Algılarına Dair Metaforik Bir Çalışma” başlıklı makalesi, seçici kurul tarafından övgüye değer bulundu.

Ödüllerin Prof. Dr. Gürhan Fişek’in doğum günü 30 Mart’ta gerçekleşecek bir anma etkinliğinde verilecek. Etkinlik saat 15:30’da Çağdaş Sanatlar Merkezi Yaşar Kemal Konferans Salonunda gerçekleşecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22391
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Fişek Enstitüsü ödülleri açıklandı: Gazeteci Çepni, “Çocuğun İnsan Hakları Ödülü”ne layık görüldü

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat