5 Mayıs 2024, Pazar - 18:03

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Çocuk gelinlerin ayakkabıları Cebeci Kampüsü’nde

Tarih: 08 Mart 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 338

Sanatçı Berivan Ekinci, çocuk yaşta yapılan evliliklere dikkat çekmek için topladığı kırmızı çocuk ayakkabılarını Cebeci Kampüsü’nün çeşitli yerlerine astı.

Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Türkiye’de son 4 yıl içinde resmi kayıtlara geçen çocuk gelin sayısının 181 bine ulaştığı belirtiliyor. Adalet Bakanlığı verilerine göre çocuklara yönelik cinsel istismar davalarında yüzde 697’lik artış yaşandı. Resmi olmayan istatistikler ise Türkiye’de her 3 kız çocuğundan 1’inin ve her 5 erkek çocuğundan 1’inin cinsel istismara maruz kaldığını gösteriyor. Sanatçı Berivan Ekinci, çocuk yaşta yapılan evliliklere dikkat çekmek için topladığı kırmızı çocuk ayakkabılarını Cebeci Kampüsü’nün çeşitli yerlerine astı.

ic2Ekinci: “Çocukların ‘çocukluklarını yaşayabileceği’ bir dünya mümkün”

Sanat eğitimi alanında çalışmalarını sürdüren Berivan Ekinci, kırmızı renkli çocuk ayakkabılarıyla erken yaşta zorla evlendirilen kız çocuklarını hatırlatmayı amaçladığını söyledi. Cinsel şiddete maruz kalan, cansız bedenleri kıyıya vuran, yetişkinlerin savaşında sebepsizce öldürülen çocukların olduğu dünyayı değiştirmenin geç olmadığını kaydeden Ekinci, çocukların “çocukluklarını yaşayabileceği” bir dünyanın mümkün olabileceği görüşünde.  Sanatçı, amaçladığı dünyaya kavuşuncaya kadar çocuklar için üretmeye devam edeceğinin altını çizdi.

“İz” adını taşıyan ve yerleştirme sanatına dayanan çalışma, farkındalık yaratmak amacıyla 7-9 Mart tarihleri arasında yerleşke içinde yer alacak.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10317
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Çocuk gelinlerin ayakkabıları Cebeci Kampüsü’nde

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLEF’te “Kamuda Sosyal İnovasyon” paneli düzenlendi

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Öğrenci Topluluğu tarafından “Kamuda Sosyal İnovasyon” paneli düzenlendi.

Kapat