26 Temmuz 2023, Çarşamba - 10:00

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

CSO’da Uğur Mumcu gecesine büyük ilgi

Tarih: 04 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 229

Ankaralı müzikseverler, Uğur Mumcu anısına yazılan eserlerin dünya prömiyerlerinin yapıldığı geceye büyük ilgi gösterdi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası salonu, Uğur Mumcu anısına yazılan eserlerin dünya prömiyerine ev sahipliği yaptı. Ankaralılar, unutulmaz bir klasik müzik akşamı ile Mumcu’yu bir kez daha andı.

Konserde 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da eşleriyle birlikte dinleyiciler arasındaydı.

Şef Rengin Gökmen’in yönettiği konserin başında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Başkanı ve Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu bir konuşma yaptı. Güldal Mumcu, Mumcu’nun demokrasi ve basın özgürlüğü mücadelesinden bahsederek konser için emeği geçen tüm sanatçılara teşekkür etti.

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Turgay Erdener tarafından bestelenen Uğur Mumcu Kantatı’nı seslendirdi. Uğur Mumcu’nun yazılarından oluşturulan metinlerden, oyun yazarı Şirin Aktemur’un oluşturduğu kantat, ilk kez dinleyiciyle buluştu.

Dünyada ilk seslendirilişinin yapıldığı diğer eser de Hasan Uçarsu’nun bestelediği Sakıncalı Piyade oldu. Uçarsu’nun eseri, yaylı çalgılar orkestrası ve tek bir trompet tarafından seslendirildi.

Sopranolar Selva Erdener, Tuğba Mankal Dekak, Görkem Ezgi Yldırım ve Tenör Emre Akkuş’un solist olarak yer aldığı eserde korolu bölümleri, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı lisans öğrencilerinin oluşturduğu 60 kişilik koro seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde de Münir Nurettin Beken’in Kemençe ve Keman için İkili Konçertosu da Ankaralı müzikseverlerle ilk kez buluştu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23383
Yol: Ana sayfa » Yazılar » CSO’da Uğur Mumcu gecesine büyük ilgi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat