16 Temmuz 2023, Pazar - 00:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cumhuriyet’e destek büyüyor

Tarih: 15 Ocak 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 133

Cumhuriyet gazetesine iki gündür yapılan saldırılar üzerine Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Devrimci 78’liler Federasyonu ve Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri (ADAM-DER) bugün saat 14.00’de gazetenin Ankara bürosu önünde yaptıkları basın açıklaması ile gazeteye destek verdi.

Fransa’da 12 kişinin katledildiği saldırıdan sonra ilk sayısını çıkartan mizah dergisi Charlie Hedbo’nun bir bölümünün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanması üzerine gazeteye yönelik saldırılar devam ederken birçok sivil toplum ve meslek örgütü destek için Cumhuriyet Gazetesi’ni ziyaret etti.

cumhuriyet 15-01-15 2

“Kadıyı kadıya şikâyet eder duruma geldik”

ahmet abakay cumhuriyetÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay gazete önünde yaptığı açıklamada Cumhuriyet gazetesinin birkaç gündür ağır baskı altında yayın hayatını sürdürmeye çalıştığına dikkat çekerek bu baskının hem gerici faşistlerin hem de devletin güvenlik görevlilerinin baskısı olduğunu söyledi. Abakay, “Biz İçişleri Bakanı ya da Emniyet Genel Müdürü’ne ‘önlem al’ diyemiyoruz. Çünkü zaten saldırıyı yapanlar, emir verenler bu kişiler. Kadıyı kadıya şikâyet eder duruma geldik. Cumhuriyet gazetesinin yanındayız, bugün buraya nöbet tutmaya ve dayanışmamızı göstermeye geldik” dedi.

Abakay’ın ardından Devrimci 78’liler Federasyonu adına konuşan Mehmet Özer, Cumhuriyet gazetesine yönelik bu baskıyı protesto etmek için sıra neferi olarak, gazeteci, muhabir ve nöbetçi olarak Cumhuriyet’in yanında olduklarını boyun eğmeyeceklerini, özgürlük için haykıracaklarını kaydetti.

Destek ziyaretine gelen Askeri Darbelerin Asker Mağdurları Derneği (ADAM-DER) üyeleri adına konuşan Kurucu Başkan ve gazeteci Rahmi Yıldırım da “Bizim en sıkıntılı anlarımızda Cumhuriyet gazetesi bize sayfalarını açtı, köşe yazarları bizim sorunlarımızı dile getirdiler. Elbette sadece bunun karşılığı olarak düşünülmemeli. Düşünce, ifade, basın özgürlüğü adına biz buradayız. Cumhuriyet gazetesi tek başına ve sahipsiz değildir” diye konuştu.

“Özgürlüğe tam destek”

Cumhuriyet’in Charlie Hedbo’yla dayanışmak için derginin bir kısmına Türkçe olarak yer vermesi gazeteyi hedef haline getirdi. Yapılan saldırılara karşı en büyük destek ise Fransa’dan geldi.

Paris’te iki gün önce basın toplantısı yapan derginin genel yayın yönetmeni Gerard Biard, derginin altı dilde basılacağını ancak Türkçe baskının en önemlisi olduğunu belirterek, “Çünkü Türkiye’de anayasal laiklik saldırı altında” demişti.

cumhuriyet 15-01-15

Cumhuriyet’in basıldığı matbaaya “makul şüphe” ile polis baskını yapılmasına ve gazetenin dağıtımının engellenmek istenmesine tepki gösteren meslek örgütleri Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) de yaptıkları açıklamalarla gazeteyle dayanışma içinde olduklarını belirtti. Ayrıca birçok milletvekili gazeteyi arayarak ve ziyaret ederek Cumhuriyet’e destek verdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5495
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cumhuriyet’e destek büyüyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat