24 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:17

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Darüşşafaka Tekfen galibiyete tek farkla uzandı

Tarih: 03 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 82

Tahincioğlu Basketbol Ligi’nde Türk Telekom ve Darüşşafaka Tekfen arasında oynanan maçı 80-87 skorla Darüşşafaka Tekfen kazandı.

Play-Off mücadelelerine kalma yolunda sahaya çıkan Darüşşafaka Tekfen, mücadeleye hızlı başlayan taraf oldu. Oyuna başlar başlamaz bulduğu sayılarla oyunun kontrolünü ele almayı başaran Darüşşafaka Tekfen 12-0’lık seriyle Türk Telekom’a molayı aldırdı. Moladan sonra da oyuna kaldığı yerden devam eden Darüşşafaka Tekfen, durumu 0-18 yaptı. Türk Telekom çeyreğin bitimine 3 saniye kala, Redding’le sayı orucunu bozdu. Kaya Peker’in bulduğu sayılarla oyuna dönmeye çalışan Türk Telekom durumu 19-26’ya getirerek ilk yarıyı bitirdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan Türk Telekom, Kaya Peker ve Kenny Gabriel’in bulduğu sayılarla farkı azalttı. Arada bulduğu sayılarla oyuna geri dönen Telekom, Kenny Gabriel’in bulduğu üçlükle durumu 31-30’a getirerek öne geçti. Oyunu çabuk toparlayan Darüşşafaka Tekfen, attığı üçlüklerle farkı tekrar açtı ve ilk yarıyı 39-49 önde geçti. Hakemin kararları çeyreğin son saniyelerinde oyunu kızıştırdı.

Üçüncü çeyreğe sert başlayan her iki taraf, maçta zaman zaman zor anlar yaşattı. Türk Telekom, yaptığı sağlam savunmayla oyunda dengeyi sağlamaya çalışsa da Darüşşafaka Tekfen üçlükleri buna izin vermedi. Zaman zaman kızışan oyunda, çeyreğin bitimine 1 saniye kala oyun durdu. Çeyrek 58-66 Darüşşafaka üstünlüğü ile bitti.

Son çeyrekte bulduğu sayılarla Darüşşafaka farkı 58-73’e getirdi. Taraftarın yoğun desteğini arkasına alan Türk Telekom, Ender Arslan, Kenny Gabriel ve Campbell’in bulduğu sayılarla oyunu yakalamaya çalıştı. Sert ve kızışmalı geçen son çeyreği 80-87 önde götüren Darüşşafaka Tekfen, maçı bu skorla kazandı. Darüşşafaka Tekfen, en son kaybettiği Fenerbahçe maçından sonra bu galibiyetle moral buldu.

Maç sonunda basın mensuplarına yapılan açıklamalarda Türk Telekom antrenörü Burak Gören, “Takımın oynama iştahından memnunum. Hep kovalayan taraf olduk” derken, Ankara seyircisinden duyduğu memnuniyeti de “Seyirci bizi itti” sözleriyle ifade etti.

Darüşşafaka Tekfen’in antrenörü Selçuk Ernak ise iki takımın da galibiyete ihtiyacı olduğu için gergin bir maç beklediklerini belirterek “İyi bir hücum yaptık. Önümüzdeki maçta da şansımızı sonuna kadar kullanmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23375
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Darüşşafaka Tekfen galibiyete tek farkla uzandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat