2 Kasım 2023, Perşembe - 02:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Değişim Benimle Başlar” eğitim başvuruları başladı

Tarih: 03 Ekim 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 69

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin düzenlediği “Değişim Benimle Başlar” eğitiminin başvuruları başladı. Üç farklı eğitim içeriği bulunan programa gruplar halinde başvurulabiliyor.

İyilik Peşinde Koş Platformu’nun katkılarıyla Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin, düzenlediği “Değişim Benimle Başlar” eğitiminin başvuruları başladı. Toplamda 370 kişiye verilecek eğitimlere gruplar halinde başvurulabiliyor. Eğitime katılmak isteyenlerin en az 15 en fazla 25 kişiyle oluşturdukları gruplarla başvuru yapmaları gerekiyor. Eğitimler, gruplarca belirlenen günde ve mekanda yapılabiliyor. Proje kapsamında 3 farklı eğitim içeriği bulunuyor:

Gençlere, “Flört şiddeti; tanımı, türleri, kavramlar ve toplumdaki yaygın mitler, toplumsal cinsiyet temelli şiddet, güvenli ilişkinin özellikleri, kendim ya da arkadaşım için ne yapabilirim” konusunda eğitim veriliyor.

Ebeveynler ve eğitimcilere, “Cinsel istismar; tanımı ve biçimleri, koruyucu-önleyici yaklaşım, mücadele ve müdahale yöntemleri, çocuklarla çalışırken hak temelli yaklaşım, çocuklar için onay ve sınır kavramları” konusunda eğitim veriliyor.

Çalışanlara ise, “Cinsel şiddet; tanımı, türleri, kavramlar ve toplumdaki yaygın mitler, güçlendirici dil ve yaklaşım, hayatta kalanla görüşme yöntemleri” konusunda eğitim veriliyor.

Başvurmak isteyen gruplar, başvuru formuna buradan ulaşabilir.

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği Nedir?

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, dilde ve toplumsal hayattaki cinsel şiddet algısına karşı durma amacıyla 2014’te kuruldu. Dernek; cinsel şiddeti daha görünür kılmayı, göçmenler, lgbtiqa+ bireyler, seks işçileri, hayvanlar ve engelli bireylerin maruz bırakıldığı cinsel şiddet biçimlerini gündemleştirmeyi amaçlıyor ve bunlara yönelik çalışmalar yapıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/15347
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Değişim Benimle Başlar” eğitim başvuruları başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLEF’te Cumhuriyet ve basın söyleşileri düzenleniyor

İLEF ve İLEV'in ortaklaşa düzenlediği söyleşilerde basın tarihi ve gazeteciliğin bugünü konuşulacak. “Edebiyete Akıp Giden Her On Senede Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Sergisi” de 3 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Kapat