24 Temmuz 2023, Pazartesi - 23:10

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Deneyimli Ankara muhabiri TV haberciliğini anlattı

Tarih: 12 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 269

Al Jazzera Türk muhabiri Sibel Demirci Erdem, bugün Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde (İLEF) televizyon haberciliği üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

İLEF Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden 1995 yılında mezun olan, yaklaşık 20 yıldan beri muhabirlik yapan Sibel Demirci Erdem, televizyon muhabirliği deneyimini İLEF öğrencileriyle paylaştı.

Fotoğraf: Ebru Apalak

Fotoğraf: Ebru Apalak

TRT’yi artık izlemiyorum”

Okuldan mezun olmadan TRT’de çalışmaya başlayan Erdem, öğrencilik yıllarındaki televizyon haberciliğiyle günümüzdeki televizyon muhabirliğini kıyasladı. Günümüzde televizyon haberciliği yapılmadığını söyledi ve “Televizyon haberciliğinden çok görüntülü ajansçılık yapılıyor” dedi. Erdem, eskiden yakından takip ettiği TRT’yi artık izlemediğini, TRT’nin ajans tipi haber bültenlerinin geride kaldığını vurguladı.

Öğrencilere gazetecilikle ilgili tavsiyelerde bulunan Erdem, öğrencilik dönemiyle ilgili pişmanlıklarını da dile getirdi. Muhabirlik yapmaya erken başladığı için okula ağırlık veremediğini söyleyen Erdem, öğrencilere “Bütün dersleri ciddiye alın” dedi.

“Yılgınlık yok”

Öğrencilerin medyadaki iş imkanlarıyla ilgili sorusuna “Piyasa daraldı. Piyasada iş imkanı yok denecek kadar az” şeklinde cevap veren Erdem, kendi öğrencilik döneminde iş imkanlarının daha iyi olduğunu söyledi. Erdem, medyadaki daralmadan dolayı istihdam açılmadığını ve deneyimli muhabirlerin kalmadığını belirterek işsizliğe rağmen gazetecilik yapmak isteyen öğrencilerden yılgınlığa kapılmamalarını istedi.

Sibel Demirci Erdem’in NTV’den Al Jazzera Türk’e geçiş süreci de öğrencilerin sorularının yöneldiği konular arasındaydı. 2011 yılında NTV’den ayrılan Erdem, daha önce BRT televizyonunda birlikte çalıştığı Gürkan Zengin’in kanal değiştirmesinde etkili olduğunu açıkladı. Erdem, Al Jazzera Türk’ün NTV’den farklarına da değindi ve Al Jazzera’nin haber dilinin farklı olduğunu, haber kaynağını tarif etmeye çalıştıklarını söyledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5187
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Deneyimli Ankara muhabiri TV haberciliğini anlattı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat