2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Deneyimli gazeteci Mete Akyol hayatını kaybetti

Tarih: 03 Kasım 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 52

Başkent Üniversitesi mütevelli heyeti üyesi, Bütün Dünya dergisi genel yayın yönetmeni, deneyimli gazeteci Mete Akyol bugün hayatını kaybetti. Mete Akyol 81 yaşındaydı.

Deneyimli gazeteci Mete Akyol bugün hayatını kaybetti. Başkent Üniversitesi mütevelli heyeti üyeliği, Bütün Dünya dergisi genel yayın yönetmenliği, Başkent Üniversitesi Radyosu, Radyo Başkent ve Kanal B televizyonunun üst kurul üyeliği görevlerini de yürüten Akyol, 81 yaşındaydı. Akyol, Kanal B’de her pazartesi “Bilmek Gerek” adlı bir şöyleşi programı hazırlıyordu.

Gazeteciliğe Ankara Üniversitesi DTFC İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde okurken başlayan Akyol, İstanbul, Marmara, Başkent Üniversitesi İletişim Fakültelerinde dersler de verdi. Milliyet, Öncü, Hürriyet, Dünya, Günaydın, Sabah gazetelerinde muhabir, röportaj yazarı, köşe yazarı, genel yayın yönetmeni olarak değişik görevlerde bulunan Akyol, TRT 1, TRT 2, NTV ve tv8 televizyon kanallarında da çeşitli programlar yaptı.

Deneyimli gazeteci 2010 yılında İLEF ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) birlikte düzenlediği Meslekte 50. Yıl Onur Günü Töreni’nde ödül alan isimlerden biriydi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12803
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Deneyimli gazeteci Mete Akyol hayatını kaybetti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat