16 Temmuz 2023, Pazar - 10:46

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Denizlispor Ankara’da galip

Tarih: 27 Ekim 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 69

TFF Süper Lig’in 9’uncu haftasında Gençlerbirliği, Denizlispor’u konuk etti. Mücadeleyi 2-0 önde bitiren deplasman takımı Denizlispor, ligdeki sırasını 10’a yükseltti.

Ankara takımı Gençlerbirliği, TFF Süper Lig’in 9’uncu haftasında Denizlispor’u konuk etti. Eryaman Stadyumu’nda Halis Özkahya’nın yönettiği mücadele saat 16.30’da başladı. Maçı iki yarıda da attığı gollerle deplasman takımı Denizlispor kazandı.

İlk yarıya kornerle başlayan Gençlerbirliği, yakaladığı fırsatı değerlendiremedi. Orta saha mücadelesiyle geçen ilk yarının 33’üncü dakikasında Denizlispor Olcay Şahan ile golü buldu. İlk yarının son dakikalarında Denizlispor’un yaptığı faulle serbest vuruş hakkı kazanan Gençlerbirliği oyuncusu Nicolas Polomat bu pozisyonu değerlendiremedi.

İkinci yarıya üstün başlayan Denizlispor, Gençlerbirliği’yle sert bir mücadele geçirdi. İkinci yarı Gençlerbirliği’nin hamleleriyle Denizlispor’un yarı sahasında geçti. Maçın ilk oyuncu değişikliğini Gençlerbirliği, Floyd Ayite’yi çıkarıp Mats Seuntjens’i alarak yaptı. Çekişmeli geçen maçta birbirlerine faul yapan Gençlerbirliği oyuncusu Giovanni Sio ve Denizlispor oyuncusu Mustafa Yumlu maçtaki ilk sarı kartları gören oyuncular oldu. Devam eden maçta Denizlispor’da ilk oyuncu değişikliğini Oscar Estupinan’ı çıkarıp Mehmet Akyüzü alarak yaptı. Denizlispor ikinci yarıda Cristian Sapnaru ile ikinci sarı kartını aldı. Hakem Özkahya’nın verdiği 5 dakikalık uzatmada Denizlispor topu kendi yarı sahasından çıkarmayı başardı. Denizlispor uzatmanın son dakikalarında kazandığı penaltı atışını Radoslaw Murawski ile gole çevirdi. Maçı ilk ve ikinci yarıda attığı gollerle kazanan Denizlispor ligdeki sırasını 15’den 10’a yükseltti.

Özdilek: “Oyuncularımı tebrik ediyorum”

Maçtan sonra basın mensuplarına konuşan Denizlispor’un teknik sorumlusu Mehmet Özdilek, “Eşik olarak gördüğümüz maçlardan bir tanesiydi. Rakibimiz 6-0’lık galibiyetle moralli geldi. Verilere bakınca birbirine yakın oynayan iki takımın mücadelesi olacaktı. İlk yarıda verdiğimiz bir pozisyon dışında pozisyon vermedik. Oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Çok güzel bir gol attık. Çok doğru çalıştığımız bir golü bulduk. İkinci yarı zaman zaman oyundan düştüğümüz anlar oldu. Normal karşılıyorum. Çünkü 10 gündür takımın ile birlikte çalışıyorum. Transferin son gününde gelen sakatlıktan yeni çıkan bir çok oyuncumuz var. Bunun için zamana ve çalışmaya ihtiyacımız var. Ama burada sevindirici olan şeylerden bir tanesi oyunculardaki coşku ve maçı kazanma arzusu. Dolayısıyla hak ettiğimiz ve kazanmayı çok arzu ettiğimiz maçı 2-0 gibi net bir skorla kazandık. Lig maratonu devam ediyor. Çok müsabaka var. Haftalar ilerledikçe ne yaptığını bilen daha iyi bir takım kurgusunu herkes görecek. Oyuncularımı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaplan: “Bazı oyuncuların gününün geldiğini düşünüyorum”

Ev sahibi Gençlerbirliği’nin teknik sorumlusu Mustafa Kaplan, “ Buraya gelmek içimden gelmiyor. Konuşacak bir şey yok. Maça iyi başladık, iyi pozisyonlar ürettik. İlk on beş dakikada öne de geçebilirdik. Maçın geneline baktığın zaman iyi oynayan, pozisyonlar üreten bir Gençlerbirliği var, girdiği pozisyonları kaçıran bir takımımız var, hiç olmayacak pozisyonlarda gol yiyen bir takımımız var. Üzgünüm konuşacak bir kelime bulamıyorum. Ben yine de oyuncularımı kutladım. İçimizde bazı arkadaşlar var, onların da artık gününün geldiğini düşünüyorum. Örneğin Sessegnon kendini yırtıyor bazısı tesise adam adım atmıyor. Ben oyuncularımı suçlamıyorum, yanlış anlamayın. Ben onlarla gurur duyuyorum. Özellikle ikinci yarı çok iyi oynayan bir takımımız vardı. Üretkenliğimiz de vardı ama son vuruşlarda beceriksiz kaldık. Ben camiamız için üzgünüm, başkanımız için üzgünüm. Bu maçı kazanmamız gerekiyordu” dedi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25488
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Denizlispor Ankara’da galip

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat