25 Temmuz 2023, Salı - 15:54

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Devlet Tiyatroları “perde” diyor: Kamyon Tiyatrosu geliyor, 150 oyun, yüzde 20 zam

Tarih: 24 Ağustos 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 397

Devlet Tiyatroları (DT), 1 Ekim’de yeni sezona başlıyor. Bu yıl 90’ı yeni 150 oyunu izleyiciyle buluşturacak olan DT’nin bilet fiyatlarına geçen yıla göre yüzde 20 zam geldi. Bir süredir üzerinde çalışılan Kamyon Tiyatrosu da yola çıkıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, 2019-2020 tiyatro sezonunu 150 oyun repertuvarıyla dün düz basın toplantısında açıkladı. Ankara Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Refik Ahmet Sevengil Tiyatro Kütüphanesi’nde düzenlenen basın açıklamasını Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt yaptı. Repertuvarda Gulyabani, Yanlışlıklar Komedyası, Kanlı Düğün gibi ilk kez sergilenecek 90 yeni oyunun yanında geçmiş sezonlarda sergilenmiş oyunlar da yer alıyor. Seyircilerle 1 Ekim’de buluşacak yeni tiyatro sezonunda biletler yüzde 20 zamla satılacak. Toplantıda Ankara’daki Nöbetçi Tiyatronun müzede hayat var projesinin ve Ankara Günleri etkinliklerinin bu sezonda da devam edeceği söylendi. Ayrıca yoğun ilgi çeken nöbetçi tiyatro uygulamasının İstanbul’daki Tekel Sahnesinde de hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

“Vitrin ne kadar iyiyse alıcısı o kadar çok olur”

Basın açıklamasını yapan Genel Müdür Kurt, oyunların klasik, yerli ve daha hiç oynanmamış oyunlardan oluştuğunu söyledi. Kurt, oyun türlerinin çeşitliliği arttıkça seyircilerin de ilgisinin arttığını dile getirirken, “Vitrin ne kadar iyiyse alıcısı o kadar çok olur” dedi. Kurt, üniversitelerin yazarlık bölümü öğrencileriyle atölyeler yaptıklarını ve yeni yazarlara oyunlarını sergileme fırsatı sunduklarını söylerken, önceki sezonda tiyatroya 50 yeni yazar kazandırdıklarını da dile getirdi.

“Kamyon tiyatrosuyla Devlet Tiyatrolarının ulaşamadığı yer kalmayacak”

Mustafa Kurt, ilki Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde düzenlenecek Kamyon tiyatrosunun bu sezona hazır olacağını söyledi. Son birkaç işlemden sonra Kamyon tiyatrosunun 56 bölgede oyun sergileyeceğini dile getiren Kurt, “Kamyon tiyatrosuyla Devlet Tiyatrolarının ulaşamadığı yer kalmayacak” dedi. Toplantıda İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Edirne’de yeni şubeler ile Van’da ise oda tiyatrosunun açılacağını duyurdu. Kurt, ayrıca Devlet Tiyatrolarının kurulmasının 70’inci yılında Ankara, İstanbul ve İzmir şubeleriyle birlikte bir kutlama hazırladıklarını da aktardı.

2019-2020 tiyatro sezonunda prömiyeri yapılacak ilk tur yerli oyunlar;

Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını

Vatan Yahut Namık Kemal

Buzlar Çözülmeden

Keşanlı Ali Destanı

Kuzguncuklu Fazilet

Gulyabani

Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye”

Kozalar

Arf Sabiti

Moira’nın Gece Döngüsü

Lüküs Hayat

Kasetçi

Akmal-i Hayal

Leyla ile Mecnun

Yarım Gün Ülkesi

Uçmak

Rüstemoğlu Cemal’in Tuhaf Hikayesi

2019-2020 tiyatro sezonunda prömiyeri yapılacak ilk tur yabancı oyunlar;

Shirley Valentine

Kanlı Düğün

Küçük Burjuva Düğünü

Annemin Son Çılgınlıkları

Yanlışlıklar Komedyası

Kaçış 3: Kıyamete Çağrı

Anlaşılmaz Konuşmalar

Kayıp EL

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24426
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Devlet Tiyatroları “perde” diyor: Kamyon Tiyatrosu geliyor, 150 oyun, yüzde 20 zam

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat