17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Didim’de ÖRSEM hizmete girdi

Tarih: 25 Eylül 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 1.487

Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon, Sosyal, Spor, Eğitim, Uygulama Mekan ve Tesisleri’nin (ÖRSEM) bir yenisi Didim’de açıldı. Yapımına 2014 yılında başlanan tesisin açılışı, 30 Ağustos’ta düzenlenen törenle yapıldı.

Ankara Üniversitesi’nin Elmadağ, Ilgaz ve Manavgat’ta bulunan sosyal tesislerine Didim ÖRSEM de eklendi. Aydın’a 120 km uzaklıkta bulunan, sakinlik ve masmavi deniz kenti olarak bilinen Didim’deki tesis, 130 odasında 300 kişi ağırlama kapasitesine sahip. Denize sıfır olarak inşa edilen Didim Yenihisar ÖRSEM Uluslararası Gençlik Eğitim Merkezi’nde, yeşil alanlar, rekreasyon ve açık spor alanları da bulunuyor. Başvuru koşullarına SKS’nin internet sitesinden ulaşılabilir. Sağlık Kültür Spor Dairesi Koordinatörü Prof. Dr. Duygu Özel Demiralp yeni açılan tesise dair GÖRÜNÜM’e konuştu.

Didim ÖRSEM ‘de üniversitelileri neler bekliyor?

Burası uluslararası öğrencilerin hem dil eğitimi alabileceği, hem de kültür ve spor faaliyetlerini yapabilecekleri bir alan olarak tasarlandı. Başta Efes olmak üzere Aydın’daki kazı alanları, Didim’deki Medusa antik kentinin olduğu yer de dahil olmak üzere kültürel alanların yoğun olduğu bir bölge. Gezilerle bilgilendirme etkinlikleri yapmak için çok avantajlı. Ayrıca Didim deniz kenarı olduğu için su sporları yapılıyor. Yine spor faaliyetleri burada da devam edecek. Tabi bunların tamamlayıcısı, bütünleyicisi olarak da plaj voleybolu gibi faaliyetlerimiz olacak.

Turnuvalarla ilgili ne söylemek istersiniz?

Üniversitelerarası plaj voleybolu bu yıl ilk defa uluslararası katılımlı yapıldı. 28 Ağustos- 1 Eylül arasında 18 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirildi, farklı ülkelerden öğrenciler geldi. Biz daha önce Manavgat’ta plaj voleybolunda, Türkiye Üniversitelerarası Spor Federasyonu’nun düzenlediği şampiyonaya ev sahipliği yapıyorduk. Bu yıl ilk defa uluslararası konuklarımız oldu. Bu bizim için hem ülkemizin tanıtımı oldu, hem de üniversitemizin ev sahipliği yapması bizi onurlandırdı

Tesisle ilgili planlarınız neler?

Tarih, kültür, kazı alanları ve Tömer’in dil kurslarının burada yapılması gibi pek çok proje var. Kongre ve workshoplara ev sahipliği yapabilecek bir kongre merkezimiz var. Biri 100 kişilik, biri 350 kişilik salonların yanı sıra 30’ar kişilik de 4 tane salondan oluşan, 5-6 oturumun aynı anda farklı salonlarda gerçekleştirilebileceği kongre merkezimiz var. Burada hem bilimsel etkinliklerin, hem de sosyal-kültürel etkinliklerin yapılmasını bekliyoruz.

Tesisin kullanım periyodları nedir?

Didim Örsem’de belli tarihlerde öğrenci kampları olacak. 14-17 Eylül’de düzenlenecek kampımızda uluslararası opera-bale festivaline de katılacağız. Nisandan itibaren diğer kamp dönemleri gibi kamp dönemlerimiz açılacak. Tesisimiz, öğrencilerin sınav dönemleri bitmeden başlayan ve sınavdan sonra yoğunlaşacak şekildeki kamp dönemleriyle birlikte bütün yaz boyunca öğrencileri ağırlayacak.

SKS’nin önümüzdeki dönem gerçekleştirmeyi planladığı başka faaliyet var mı?

Gölbaşı’nda açtığımız kayıkhanede öğrenciler için su sporları faaliyetlerini geliştirmeyi planlıyoruz. Kayıkhaneyi de ÖRSEM olarak adlandırdık ama orası biraz daha su sporları merkezi olarak tasarlanıyor ve öğrencilerin ücretsiz kürek sporları dersleri alabileceği bir yer olarak planlanıyor. Bahar döneminde SKS’nin düzenlediği kültür, spor, yüzme ve tenis gibi kursların bir kısmını da Gölbaşı’nda yapmayı planlıyoruz.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19410
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Didim’de ÖRSEM hizmete girdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat