2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:45

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Dil Devriminin 85. yılı kutlanacak

Tarih: 23 Eylül 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 52

Dil Derneği, 26 Eylül Salı günü Çağdaş Sanatlar Merkezinde Dil Devriminin 85. yılını kutlayacak.

Dil Derneği,  Dil Devriminin 85. yılını Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Bodrum’da düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Dernek tarafından Ankara’da düzenlenecek etkinlik, 26 Eylül Salı günü saat 18.00’de Çağdaş Sanatlar Merkezi Yaşar Kemal Konferans Salonu’nda yapılacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla 12 Temmuz 1932’de kurulan Türk Dil Kurumunun 26 Eylül 1932’de ilk kez düzenlediği Türk Dil Kurultayı’yla birlikte gerçekleştirilen Dil Devriminin yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Harf Devriminin 89. yılı, Söylev’in de 90. yılı kutlanacak. Çeşitli konuşmaların ve “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” müzik dinletisinin yapılacağı etkinlikte; Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülü, Onur Ödülleri ve CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu Ödülleri sahiplerini bulacak.

Ödüller ustaların

Usta yazar Sabahattin Ali’nin kızı Filiz Ali, usta müzik eğitimcisi Ahmet Say ve usta oyuncu Genco Erkal, CHP’nin Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu 2017 Türkçe Onur Ödülleri sahibi olacak.

Etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/15088
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Dil Devriminin 85. yılı kutlanacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat