18 Temmuz 2023, Salı - 07:43

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Diplomaya göre işsizlik

Tarih: 18 Temmuz 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 361

TÜİK, 2015 yılının Nisan dönemine ait işgücü istatistiklerini açıkladı. Verilere göre, gençler arasında işsizlik oranı 1 buçuk puan artarak yüzde 17’ye yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılının 10’ncu ve 22’nci haftalarını kapsayan Nisan Dönemi İş Gücü İstatistiklerini açıkladı. Sonuçlar, 2014 yılının aynı dönemiyle kıyaslandığında genel işsizlik oranı 0,6 artışla yüzde 9,6’ya yükselirken, verilere göre işsizlik oranlarındaki artıştan en çok etkilenen kesim 15 – 24 yaş arasındaki gençler oldu.

Eğitim seviyesi yükseldikçe işsizlik artıyor

TÜİK verilerindeki işsizlik oranı, eğitim durumuna göre incelendiğinde karşımıza çıkan tanıdık sonuç: diplomalı işsizlik.

Yükseköğretim mezunları arasındaki işsizlik oranı bir yılda yüzde 1,2 artarken, okur-yazar olmayanlar arasındaki işsizliğin yüzde 2,3’lük bir gerileme göstermesi ise dikkat çekti. Üniversite mezunlarını yüzde 0,7’lik işsizlik oranı artışı ile meslek veya teknik lise mezunları takip ediyor. Üniversite sayısının ve kontenjanlarının son dönemdeki plansız artışı bu tablonun yakın gelecekte daha da kötüleşebileceğini gösteriyor.

diplomaya göre işsizlik

Son 3 ay” yerine “son 4 hafta”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2014 yılında “son 3 ay” olan referans dönemini bu yıl “son 4 hafta”ya indirmesi dikkat çekti. TÜİK verileri bu yıl, iş aramak için son 4 hafta içinde iş arama kanallarından en az birini kullananları ve 2 hafta içinde işbaşı yapabilecek durumda olan 15 ve daha yukarı yaşlardaki yurttaşları işsiz nüfusa dâhil ederek açıkladı.  

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7249
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Diplomaya göre işsizlik

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat