26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:10

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Dostları Ekmekçi’yi anlattı

Tarih: 21 Mayıs 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 197

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD)’nin düzenlediği “Mustafa Ekmeçi’nin bıraktıkları” başlıklı söyleşide dostları Gazeteci Yazar Varlık Özmenek ve Öğretmen Yazar Niyazi Altunya Ekmekçi’yi anlattı.

 

IMG_0740

Gazeteci Yazar Mustafa Ekmekçi ölümünün 20’inci yılında önce mezarı başında ardından UMAG’da düzenlenen söyleşiyle anıldı. Söyleşinin başında, Ekmekçi’yi anlatan ve 20.  ölüm yıl dönümü nedeniyle ÇGD tarafından hazırlanan belgesel gösterildi. Belgeselin ardından dostları Varlık Özmenek, Niyazi Altunya, Ekmekçi’nin gazeteci ve eğitimci yönünü anlattı.

niyazi aktunaya

Altunya, o dönem öğretmen sorunlarını en çok dile getiren, çözmeye çalışan gazetecinin Ekmekçi olduğunu söyledi. Ekmekçi’nin Köy Enstitülü olanak bilindiğinden bahseden Altunkaya, Ekmekçi’nin bir yazasında “İyi ki böyle bir yanlış yapmışlar çok işime yaradı” dediğini ifade etti. Niyazi Altunkaya, Ekmekçi’nin Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı kuruluş sürecinde çok etkili olduğunu ve bu sürece ilişkin anektodlarına Öksüz Yamalığı kitabındaki yazılarında yer verdiğini söyledi.

varlık özmenek

Özmenek: “Ekmekçi, gazeteciliğin mimarisini üreten bir adamdı”

Gazeteci Yazar Varlık Özmenek de Mustafa Ekmekçi’nin gazeteciliği hakkında konuştu. Ekmekçi’nin hayata sınıfsal baktığını belirten Özmenek, “Büyük bir acısı vardı. Çok büyük bir hıncı ve kini vardı. Sömürüye karşı, insanın insanı istismarına karşı, yoksulluğa  ve haksızlığa karşı” diye konuştu.

Özmenek, Ekmekçi ile ilgili sunları söyledi;

Gazetecilik ile mimarlık birbirine benzer mi nerden çıktı bu demeyin Ekmekçi, gerçekten gazeteciliğin mimarisini üreten bir adamdı. Çok özellikleri olan fakat o özelliklerinigizli odasında yüreğinde, yüreğindeki bir bahçede kendisiyle hesaplaşan biriydi.”

erhan karaesmen

Karaesmen: ”Bu kaldırımlar konuşacak”

Konuşmaların ardından söz alan Erhan Karaesmen de Ekmekçi’yle ilgili görüş ve anılarını anlattı.

Ekmekçi ile 27 yıllık dostlukları olduğunu belirten Karaesmen, ”Mustafa Ekmekçi ansiklopedik bir olaydır, genç arkadaşlara tavsiyemdir o ansiklopediyi zaman zaman karıştırsınlar” dedi. Ekmekçi’nin çok akıllı ve aynı zamanda çok ince bir adam olduğuna değinen Karaesmen, ”Köy enstitülerini kurmuş olan bu toplum nasılsa kendini toplayacak. Ekmekçi bununla ilgili ‘Kaldırımların üzerinden yürüyelim, bu kaldırımların bir aklı vardır ve bu kaldırımlar bir gün konuşacak’ derdi. Bu toplumda iyi şeyler olacak, unutmayalım ki o kaldırımlar bir gün konuşacak” diye konuştu. Karaesmen, Ekmekçi’nin çok iyi bir gazeteci ve dost olarak hatırlanmaya devam edileceğini ifade etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14345
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Dostları Ekmekçi’yi anlattı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat