4 Mayıs 2024, Cumartesi - 20:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Dündar ve Gül tutuklandı, gazeteciler sokağa çıkıyor

Tarih: 26 Kasım 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 303

MİT Tırları soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e destek olmak için gazeteciler dayanışma çağrısında bulundu.

Dündar ve Gül’ün tutuklama kararının ardından 11 gazetecilik örgütünün oluşturduğu G-9 Gazetecilik Platformu, Dündar ve Gül için dayanışma çağrısında bulundu.

Gazetecilik örgütleri, yarın Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde saat 14.00’da yapacağı basın açıklamasının ardından 14.30’da Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu’na destek ziyaretinde bulunacak.

G-9 imzasıyla yapılan çağrı şöyle:

Gazetecilik susmayacak, Susmayacağız!

Meslektaşlarımız Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması, gazetecilik mesleğine, halkın haber alma hakkına, demokrasiye ve barışa yapılmış bir saldırıdır.

Gazetecilik örgütleri olarak, mesleğimizi, meslektaşlarımızı, halkın haber alma hakkını, demokrasiyi, barışı savunmak ve susmayacağımızı bir kez daha ilan etmek için sokağa çıkıyoruz.

Yapacağımız basın açıklamasına tüm meslek örgütlerini, demokratik kitle örgütlerini, siyasi partileri ve ilerici tüm güçleri çağırıyoruz. Basın açıklamasının ardından meslek örgütleri olarak Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosu’na destek ziyaretinde bulunacağız.

G-9 Gazetecilik Platformu

Yer: Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önü

Saat: 14.00 (Basın açıklaması) – 14.30 (Cumhuriyet Gazetesi)

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9059
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Dündar ve Gül tutuklandı, gazeteciler sokağa çıkıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat