1 Ağustos 2023, Salı - 23:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Durna, barış gazeteciliğini anlattı

Tarih: 01 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 159

Eğitim-Sen tarafından düzenlenen “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor!” etkinliklerinde bugün Doç. Dr. Tezcan Durna, barış gazeteciliğini anlattı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 5 No’lu Üniversiteler Şubesi’nin “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor!” etkinlikleri kapsamında İLEF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tezcan Durna, “Barış Gazeteciliği” başlıklı sunum yaptı. Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde 13.30 – 14.30 arasında yapılan sunumda Durna, barış gazeteciliğinin tarihsel süreçlerinden bahsetti. Barış gazeteciliği yaparken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatan Durna, 90’lardan gazete örnekleriyle sunumunu sürdürdü.

DSC_0055

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Durna, barış yanlısı gazetecinin dikkat etmesi gerekenleri anlattı

İLEF Öğretim Üyesi, anaakım medyada reyting ve çok satma kaygısıyla gazetecilik yapıldığını ve haberin meta olarak görüldüğünü kaydederek, maddi ve bürokratik zorunluluklara rağmen her gazetecinin barış yanlısı olması gerektiğini vurguladı. “Amacımız çözüm ve müzakere olmalı. Barış girişimleri hangi taraftan veya kim tarafından olursa olsun görmezden gelmemeliyiz” diyen Durna, gazetecinin, siyasi polemikleri iki tarafın çatışması olarak göstermekten kaçınması gerektiğini söyledi.

Durna, konuşmasını şöyle tamamladı: “Taraflardan biri için ‘terörist, barbar, leş, kaba, bebek katili’ gibi olumsuz sıfatları kullanmak şiddetin tırmanmasına neden olur. Gazeteci, ben ve öteki şeklinde ayrım yaptığında ötekilere karşı yapılan şiddetin meşrulaştırılmasına yol açıyor.”

Etkinlik, soru – cevap bölümünün ardından son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8119
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Durna, barış gazeteciliğini anlattı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat