6 Mayıs 2024, Pazartesi - 19:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

The Economist’in karikatüristi yarın İLEF’te olacak

Tarih: 05 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 100

The Economist Dergisinin ve The Baltimore Sun Gazetesinin usta karikatüristi Kevin Kallaugher, yarın saat 14.00’da ATAUM’da olacak.

The Economist’in 145 yıllık tarihindeki ilk kadrolu çizeri Kevin Kallaugher, yarın saat 14.00’da İLEF‘te olacak. Kallaugher, Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezinde (ATAUM) “Dünyayı Çizmek, Uluslararası Bir Karikatüristten Hikâyeler” başlıklı konuşma yapacak.

article_DSC_0270Hiciv, karikatür, ifade özgürlüğü hakkında 25’ten fazla ülkede dinleyicilerine hitap eden Kallaugher’ın karikatürleri; Der Spiegel, Le Monde, The New York Times, The Washington Post, Time gibi 100’ün üstünde uluslararası gazete ve dergide yayımlandı. Avrupa Basın Karikatürleri tarafından düzenlenen Avrupa Yılın Karikatürü 2014’te Büyük Ödül de dâhil olmak üzere birçok ödüle sahip olan Kallaugher’ın The Economist portfolyosunda; 4000’in üzerinde basılı karikatür, 140 kapak çizimi, 2008’de çıkardığı küresel maddi kriz konulu masa oyunu “Credit Crunch” ve 3 adet ödüllü duvar takvimi bulunuyor.

Kallaugher’ın ayrıntılı yaşamöyküsüne, portfolyosuna, eserlerine şuradan ulaşılabilir: http://www.kaltoons.com

Kevin Kallaugher kimdir?

Harvard Üniversitesinden 1977’de mezun olan Kevin Kallaugher (KAL), 1978 yılında, The Economist’in 145 yıllık tarihindeki ilk kadrolu çizeri oldu. İngiltere’de The Observer, The Sunday Telegraph, Today ve The Mail on Sunday gibi gazeteler çizerlik yapan Kallaugher, The Baltimore Sun’da editoryal karikatürist olarak çalışmak için 1988’de ABD’ye döndü. 2012 yılında The Sun’da editoryal karikatürist olarak göreve başlayan Kallaugher’ın eserleri; Le Monde, Der Spiegel, The New York Times, Time, Newsweek, The Washington Post gibi 100’ün üstünde uluslararası gazete ve dergide yayımlandı. Amerikan Editoryal Karikatüristleri ve Uluslararası Karikatürist Hakları Ağının bir dönem başkanlığını yapan usta karikatüristin çalışmaları, Londra’daki Tate Galerisi ve Washington’daki Kongre Kütüphanesi de dâhil olmak üzere pek çok ülkede sergilendi. Çizimleriyle dünyanın farklı ülkelerinde prestijli ödüller kazanan Kallaugher, son olarak Avrupa Yılın Karikatürü 2014 Büyük Ödülünün sahibi oldu. Kallaugher’ın aldığı diğer ödüller: Almanya’nın Landau şehri tarafından verilen Nast Ödülü (2005), Büyük Britanya Siyasi Karikatür Topluluğu tarafından verilen “Gillray Goblet” yılın karikatürü ödülü (2004), Amerika Denizaşırı Basın Kulübü Thomas Nast Ödülü (1999, 2002, 2005, 2014), Ulusal Basın Vakfı Berryman Ödülü (2002), İtalya’nın düzenlenen Uluslararası Hiciv Festivalinde Grafica Internazionale Ödülü (1996), Budapeşte Nükteli Dünya Uluslararası Karikatür Festivalinde En İyi Editoryal Karikatür Ödülü (1990), Büyük Britanya Karikatüristler Kulübünün verdiği Yılın Karikatüristi Ödülü (1982).

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8255
Yol: Ana sayfa » Yazılar » The Economist’in karikatüristi yarın İLEF’te olacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat