17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Efsane dekan” için bir uğurlama da Mülkiyeliler Birliği’nden

Tarih: 24 Temmuz 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 195

SBF‘nin efsane dekanı Cevat Geray’ın Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilmesinin ardından Mülkiyeliler Birliği’nde bir anma töreni yapıldı. Törende Geray’ın yakınları, çalışma arkadaşları, öğrencileri ve okurları Geray dair anılarını paylaştı.

Dün geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Mülkiye’nin efsane dekanı, Basın Yayın Yüksekokulu eski müdürü ve kent bilimci Prof. Dr. Cevat Geray bugün son yolculuğuna uğurlandı. Geray’ın naaşının Cebeci Asri Mezarlığı’na defnedilmesinin ardından Mülkiyeliler Birliği’nde bir anma töreni yapıldı. Anma töreni Oktay Etiman’ın Cevat Gerayla yaptığı röportajın gösterimiyle başladı ve ardından “Cevat Geray’a Saygı” adlı belegeselin gösterimi yapıldı.

 

Mülkiyeliler Birliği Başkanı Dinçer Demirkent

 

Törenin sunumunu yapan Mülkiyeliler Birliği Başkanı Dinçer Demirkent, “Türkiye’nin yetiştirdiği aydın kesmin en önemlililerinden birini kaybettik, büyük bir üzüntü içindeyiz” diyerek başladığı konuşmasını “Cevat Hocanın gösterdiği güzel gelecekte buluşalım” ifadesiyle noktalayarak sözü Geray’ın oğlu ve İLEF öğretim üyesi Prof. Dr. Haluk Geray’a bıraktı.

Haluk Geray:”Mülkiye için ‘tek sevdam’ demişti”

 

Prof. Dr. Haluk Geray babasının işine olan büyük tutukusuna vurgu yaptı

Haluk Geray, babasının işine olan büyük tutukusuna vurgu yaptığı konuşmasında Cevat Geray’ın bir konuşmasında Mülkiye için ‘tek sevdam’ dediğini aktardı. Bu sözlerin onun hayatını anlattığını söyleyen Geray, “Bu sözler onu özetliyordu ama biz onu özetleyemeyiz” diyerek sözlerini noktaladı. Oğlunun ardından Geray’ın yeğeni de Geray’ın her zaman ne kadar sevildiğini anlattığı konuşmasında anma için toplananların bu sevginin canlı bir tezahürü olduğunu dile getirdi.

Korkut Boratav: “Kimsede bulunmayan, bambaşka meziyetleri vardı”

Cevat Geray’ın yakınlarının ardından sözü alan çalışma arkadaşları onun “efsane dekan” olarak anılmasına sebep olan yılları anlattılar. İlk sözü alan Prof. Dr. Tuncer Bulutay, Geray’ın dekanlık yaptığı 1977-1982 dönemde pek çok olayın yaşandığını Geray’ın bu dönemde eşi görülmemiş bir başarıyla okulda öğrenim hayatının devamını sağladığını ifade etti. Ardından sözü alan Prof. Dr. Korkut Boratav, “Kimsede bulunmayan, bambaşka meziyetleri vardı” dediği Geray için öğrencilerle iletişimindeki eşşsiz yeteneğinden bahsetti. “Çok iyi hocalar var ama onun yapabildiklerini yapan olmadı” diyen Boratav, Geray’ın öğrenciden, bürokratlara her yaştan ve kesimden olan insanlarla kurduğu sağlam ilişkiyi anlattı.

Prof.Dr. Korkut Boratav

Törene katılanların Gerayla ilgili konuşmalarının ardından Mülkiyeliler Birliği Başkanı Demirkent, Geray anısına bir anı defteri hazırlandığını söyledi ve herkesin Geray’la ilgili hatırlarının paylaşmasını istedi. Demirkent, törene katılamayıp anı defteri için kaleme aldıkları yazıları yollayan Prof. Dr. Cem Eroğul ve Tamer Timur’un gönderdikleri yazıları okuduktan sonra anma töreni sona erdi.

 

Ziyaretçiler, hatıra defterini Prof. Dr. Cevat Geray anısına doldurmaya başladı. 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19163
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Efsane dekan” için bir uğurlama da Mülkiyeliler Birliği’nden

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat