17 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Eğitim Bilimleri Fakültesi 53 yaşında

Tarih: 07 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 137

Ankara Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi 53. yaşını kutluyor.

Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesinin kuruluşunun 53’üncü yılı nedeniyle Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (ATAUM), dün bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik, piyanoda Doç. Dr. Demet Gürhan ve solist. Doç. Dr. Güler Demirova Györffy’ın sunduğu dinletiyle başladı. Etkinliğin açılış konuşmalarını ise Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Bıkmaz yaptı. Etkinliğin davetli konuşmacısı Prof. Dr. İlber Ortaylı da “Türkiye’de Eğitimin Yakın Tarihi” başlıklı bir sunum yaptı.

Bıkmaz: “Kurumlar gelenekleriyle yaşarlar”

Dekan Prof. Dr. Bıkmaz, konuşmasında kurumların gelenekleriyle yaşadığını vurgulayarak, fakültenin tarihi hakkında bilgiler verdi. Bıkmaz “Eğitim bilimleri fakültemiz dün olduğu gibi bugün de eğitim birliğine inanmakta, akla ve bilime dayalı olmayan eğitim uygulamalarına eleştirel bakmaya devam etmektedir. Aslında tam da bu nedenle fakültemiz eğitim birliği yasasının kabul edildiği 3 Mart’ı fakülte kuruluş günü olarak kutluyor. Fakültemizin kurumsal geleneklerinin oluşmasında büyük emekleri geçen hocalarımıza şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Ortaylı: “Türkiye bunu kaybetmekle çok şey kaybetti”

Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Türkiye’de Eğitimin Yakın Tarihi” başlıklı bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türk eğitiminin Tanzimat dönemi sonrası kamusallaşmaya ve kurumsallaşmaya başladığını ifade eden Ortaylı, Tanzimat sonrası dönemde açılan rüştiyeler ile kadınların hayata öğretmen kimliği ile girdiğini ve bununda eğitim hayatı için çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi.  Ayrıca Atatürk Lisesi’nde okurken köy enstitülerinden ve eğitim enstitülerinden öğretmenlerinin olduğunu dile getiren Ortaylı, köy enstitülerinde eğitim gören hocalarının bilgili, tok gözlü olduğunu ancak pedagojik bakımdan “kaba ve sert” olduklarını söyledi. Eğitim enstitüsünde eğitim gören hocaların ise “Ankara zenginin oğlu ile gecekondu mahallesinden gelen problemli çocuğun” aynı sınıfta kibar bir şeklide idare edebildiğini belirterek, “Bu eğitim enstitüsü demekti. Türkiye bunu kaybetmekle çok şey kaybetti. Bu fakültenin bunu bilmesi ve tetkik etmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Etkinlik, mezunlar buluşmasının ve kokteylin gerçekleşmesiyle sona erdi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17604
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Eğitim Bilimleri Fakültesi 53 yaşında

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat