4 Mayıs 2024, Cumartesi - 17:09

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Eğitim emekçilerinden bir günlük iş bırakma

Tarih: 26 Şubat 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 93

Eğitim-Sen ve Kamu-Sen’in çağrısıyla eğitim emekçileri, Meclis gündeminde olan Milli Eğitim Temel Kanununa karşı bugün ülke genelinde iş bıraktı. Eğitim-Sen Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

egitimsenisbirakma3-lowEğitim emekçileri, bugün yurt genelinde iş bıraktı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Sen ile Türkiye Kamu Çalışanları Konfederasyonu Türk Eğitim-Sen’in çağırısıyla, Meclis gündemindeki Milli Eğitim Temel Kanunu’nu protesto için yapılan iş bırakma eylemi bugün gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim-Sen üyeleri öğle saatlerinde Güvenpark’ta toplandı. “Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk” sloganları ile yürüyüşe geçen yaklaşık bin kamu emekçisi polis barikatı ile karşılaştı. Bir buçuk saat süren pazarlıkların ardından polis barikatının kalkması üzerine yürüyüşe geçen Eğitim-Sen üyeleri Atatürk Bulvarı’nı trafiğe kapatarak MEB önüne geldi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve HDP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Salman Kaya da eğitim emekçilerine destek verenler arasındaydı.

Yıldız : “Maruz kaldığımız uygulama anti-demokratiktir”

egitimsenisbirakma1-lowMEB önünde konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, karşılaştıkları polis baskısına karşı, “Kitlesel bir basın açıklamasını kurumumuz olan Milli Eğitim Bakanlığı önünde yapmak istemiştik. Bize yapılan baskı, bize yapılan müdahale hala hepinizin belleklerindedir. Demokratik bir hakkı kullanmamızla ilgili olarak bugün maruz kaldığımız uygulama anti-demokratiktir” dedi.

Eğitim-Sen olarak sendikal hak ve özgürlükleri, bütün baskılara rağmen savunacaklarını dile getiren Yıldız, greve konu olan Milli Eğitim Temel Kanunu ile ilgili, bir baskın yasayla karşı karşıya olduklarını, yasa ile ilgili hiçbir tartışma yürütülmediğini ve yasanın bir tasfiye yasası olduğunu söyledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3315
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Eğitim emekçilerinden bir günlük iş bırakma

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat