22 Temmuz 2023, Cumartesi - 19:08

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Eğitim için yılbaşı kermesi gerçekleştirildi

Tarih: 23 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 190

Ankara Üniversitesi Sosyal Faaliyet Komisyonu ve Burs Komisyonun düzenlemiş olduğu yılbaşı kermesi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi giriş katında gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesi gönüllü öğretim görevlilerinin oluşturduğu kermesin ilk günü bugün gerçekleşti. Eski takıların, giysilerin ve çeşitli yöresel yemeklerin görücüye çıktığı kermes, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Her fakülteden 1 öğrenciye burs

A.Ü Burs Komisyonu Başkanı ve organizasyon sorumlusu Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Asuman Sunguroğlu,  yapmış oldukları kermes gelirlerinin Ankara Üniversitesi öğrencilerine burs olarak aktarıldığını söyledi. Son 3 yılda 6. Kermeslerini düzenlediklerini belirten Sunguroğlu, A.Ü Sosyal Faaliyet Komisyonun her fakülteden birer temsilcisi bulunduğunu ve 15 den fazla öğretim görevlisinin büyük bir özveriyle ve gönüllülükle çalıştıklarına değindi. Her fakülteden 1 öğrenciye burs sağladıklarını ileten Sungurluoğlu,  amaçlarının bu sayıyı her yıl yükseltmek olduğunu söyledi.

Kermes İç  fotoDiş Hekimliği Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ayşe Tuba Altuğ ve Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim görevlisi Doç. Dr. Selen Bilge Koçak ta birçok alanda öğrencilere destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Altuğ, kermesin yanı sıra Sosyal Faaliyet Komisyonun oluşturduğu giysi ve eşya bankası konusu üzerinde durdu. Eşya bankasına bağışta bulunmak isteyenler 05303631424 nolu numarayı arayarak, öğrencilerin kullanabilecekleri eşyaları bildirmelerinin yeteceğini söyledi. Doç. Dr. Selen Bilge Koçak ise sadece kermeslerle yetinmediklerini Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ile birlikte çalışmalar yürüttüklerini ve konser, defileler düzenleyip gelirlerin ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldığını ifade etti.

İbni Sina Hastanesi Giriş katında düzenlenen kermes yarın 9.30-18.00 arasında ikinci gününü gerçekleştirecek (23-24 Aralık) ve son bulacak.

A.Ü Sosyal Faaliyet Komisyonu 21 Ocak 2015 günü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Salonunda öğrencilere maddi destek olmak amacıyla bir defile gerçekleştirecek.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5382
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Eğitim için yılbaşı kermesi gerçekleştirildi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat