4 Mayıs 2024, Cumartesi - 15:14

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Eğitim-Sen, “Öğrencilerin yüzde 15’i derse katılıyor, öğretmenler uzaktan eğitimi verimli bulmuyor”

Tarih: 25 Eylül 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 51

Eğitim-Sen, uzaktan eğitime ilişkin yapılan çalıştayın sonuçlarını paylaştı. Buna göre, öğrenciler canlı derse katılmıyor ve öğretmenler uzaktan eğitimi verimli bulmuyor.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) 4 Eylül’de öğretmenler, akademisyenler ve MYK üyelerinin katılımıyla gerçekleştirdiği “Uzaktan Eğitim” çalıştayının sonuçlarını paylaştı.

“Mart ayında başlatılan çok ‘acil uzaktan öğretim’ diye adlandırabileceğimiz bu süreçte, aradan geçen zaman dilimi içinde bu alanı geliştirici hiçbir çalışmanın yapılmadığı, MEB’in gerekli önlemleri almadığı, sürecin sağlıklı ve verimli yürütülmesine dair etkili çalışmalar uygulamaya konulmadığı görülmektedir” denildi.

Dezavantajlı çocuklar eğitime ulaşamıyor

Raporda, sosyoekonomik durumu iyi olmayan düşük gelirli alt sınıflar, yoksul aile çocukları, tarım işçisi çocuklar, anadili farklı olan çocuklar ve dezevantajlı grupların uzaktan eğitime ulaşamadığını ve sistemin dışında bırakıldığı belirtildi.

Ailenin ortak telefonunu kullanan çocukların da internet erişimi, uygun zaman ve mekan olmayışı gibi nedenlerle eğitimden mahrum edildiği kaydedilerek, EBA üzerinden yürütülen canlı derslere katılımın bir çok okulda yüzde 15-20 dolaylarında kaldığı söylendi.

Öğretmenlerin yüzde 93,8’i: “Uzaktan eğitim verimli değil”

Eğitim Sen tarafından öğretmenlerle yapılan anketin sonuçlarına yer verilerek şunlar belirtildi:

“Öğretmenlerin yüzde 65’i 10 saatten fazla uzaktan eğitim dersi verdiklerini ifade etmişlerdir. Bu derslere, sınıf mevcutlarının yarısından fazlası katılmamıştır. Katılan öğrencilerin yüzde 70’ten fazlası sadece dinleyici konumunda kalmıştır, ders süresince ses ve kameralar kapalı tutulmuştur. Öğretmenlerin yaklaşık 93,8’i uzaktan eğitimin verimli olmadığını ifade etmişlerdir.”

Çözüm önerileri de paylaşılarak, internet erişimi olmayan öğrencilerine erişimin sağlanarak fırsat eşitliğini yaratmak, uzaktan eğitim konusunda uzmanlaşmış pedagog ve eğitim teknologlarının yanı sırı planlamacılarla hareket edilmesi gerektiği, veli ve öğrencilere uzaktan rehberlik ve psikolojik destek birimleri kurulması gerektiği sıralandı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29158
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Eğitim-Sen, “Öğrencilerin yüzde 15’i derse katılıyor, öğretmenler uzaktan eğitimi verimli bulmuyor”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat