13 Mayıs 2024, Pazartesi - 00:09

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ekle-bırak kayıtları yarın başlıyor

Tarih: 19 Şubat 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 182

Bahar yarıyılı ekle-bırak ve mazeret kayıtları yarın başlıyor. Yaşanan ihraçlardan dolayı 7 seçmeli ders kapanırken, bazı zorunlu derslerin hocalarında değişikliğe gidildi.

Ankara Üniversitesi 2016-2017 eğitim öğretim bahar yarıyılı ders seçme işlemleri geçtiğimiz haftalarda yapılmıştı. Bahar yarıyılı ekle-bırak haftası ise yarın start veriyor. İhraç edilen akademisyenlerin verdiği seçmeli dersler kapanırken, zorunlu derslerde hoca değişikliği yaşandı.

7 seçmeli ders kapandı

Kapanan dersler arasında; Medyanın Güncel Sorunları, İnternet Gazeteciliği ve Webde Tasarım, İletişim Teknolojileri ve Toplum, Uluslararası İletişim, İletişim Araştırmaları, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Ayrımcılığa Karşı Dersler yer aldı. Bu dersleri seçen öğrencilerin, ekle-bırak kayıtlarında bu dersleri bırakıp, yerine yeni seçmeli dersler alarak AKTS eksiklerini tamamlamaları istendi. Kapatılan derslerin fazla olması sebebiyle, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için diğer derslerde kontenjan artışına gidildi.

Ekle-Bırak kayıtları ile ilgili İLEF‘in sitesinden yapılan duyuruda, Prof Dr. Funda Şenol Cantek tarafından verilmesi planlanan Temel Gazetecilik dersi 2. Şubesi’nin, Prof. Dr. Cantek’in ihraç edilmesi nedeniyle kapatıldığı belirtildi. Prof. Dr. Cantek’in şubesinden ders seçen öğrencilerin bu şubeyi bırakarak, Prof. Dr. Haluk Geray veya Öğr. Gör. Gül Keçelioğlu adına açılan şubelerden birinden ders alacak.

Prof. Dr. Ulusay emekliye ayrıldı

Prof. Dr. Nejat Ulusay’ın emekliye ayrılması nedeniyle 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için açılan RTS330 Çağdaş Dünya Sineması II dersi kapatılacak. Bu dersi seçen öğrencilerin dersi bırakarak AKTS açıklarını başka seçmeli ders seçerek tamamlamaları istendi. Prof. Dr. Ulusay, bir önceki dönem Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm başkanlığı görevini yürütmüştü.

Bahar yarıyılı vize, final ve ders programına buradan ulaşabilir.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13744
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ekle-bırak kayıtları yarın başlıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başkent’te Sokak Sanatçısı Olmak panelinde sanat ve toplumsal değişim konuşuldu

Ankara’nın kent yapısı, “Başkent’te Sokak Sanatçısı Olmak” başlıklı panelde tartışıldı.

Kapat