26 Temmuz 2023, Çarşamba - 09:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ekmekçi ölümünün 21’inci yılında anıldı

Tarih: 21 Mayıs 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 208

Gazeteci-yazar Mustafa Ekmekçi, ölümünün 21’inci yıl dönümünde ailesi, dostları ve sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Usta gazeteci ve yazar Mustafa Ekmekçi Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında ailesi, dostları ve sevenleri tarafından anıldı. Ölümünün 21’inci yılı sebebiyle yapılan anmaya eşi Aldoğan Ekmekçi, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Can Güleryüzlü, Yeni Nesil Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Alper Akçam, Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı Başkanı Işık Kansu, ÇGD eski Genel Başkanları Ahmet Abakay ve Tevfik Kızgınkaya da katıldı.

Aldoğan Ekmekçi eşi Mustafa Ekmekçi’nin bu dönemde yaşasaydı cezaevinde olup olmayacağını kestiremediğini belirtti. Haklılığı ispat etmenin çok güç olduğu bir dönemden geçildiğini ifade eden Ekmekçi, demokrasi için 24 Haziran’da oy kullanma çağrısında bulundu.

Ekmekçi’nin kızı Özlem Ekmekçi Sayar da babasının 1976’da yazdığı “Gün ola harman ola” kitabının ön sözünü okuyarak yazdıklarının geçerliliğini sürdürdüğünü dile getirdi.

Sözü alan Işık Kansu ise şunları söyledi, “Mustafa Ekmekçi gerçek bir cumhuriyetçiydi. Çağdaş uygarlığa ulaşmanın birincil ödev ve görev olduğunu biliyordu. Dostluğu, paylaşmayı, emekten yana olmayı ben ondan öğrendim. Işıklar içinde yatsın. Sevgiyle, saygıyla önünde eğiliyorum.”

Anmaya katılan bir diğer isim de Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Can Güleryüzlü’ydü. Konuşmasında Ekmekçi’nin örgütlü gazeteciliği miras bıraktığına değinen Güleryüzlü, kendisini kılavuz aldıklarını söyledi.

Güleryüzlü’den sözü alan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Başkanı Alper Akçam ise Ekmekçi ile olan anılarından bahsederek şöyle konuştu, “Ekmekçi gibi bir dostun olduğunda sırtın yere gelmezdi. Gerçekten, her kesimle iyi ilişkileri vardı çünkü dürüst bir insandı. Yani istediği zaman Süleyman Demirel’e ulaşırdı. İstediği zaman Alparslan Türkeş’e ulaşırdı. Onun yalan söylemeyen dümdüz bir insan olduğunu hepsi bilirlerdi. Hepsi elinden geldiği kadar ona yardımcı olurlardı. Nitekim anısı hepimiz için örnek olsun. Ben saygıyla eğiliyorum anısı önünde.”

Özlem Ekmekçi, ayrılmadan önce babasının yazılarına ulaşılabilecek bir web sitesi hazırlığında olduklarını ifade etti.  Anma, Ekmekçi’nin diğer arkadaşları ve meslektaşlarının çeşitli anılarını anlatmasıyla sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18735
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ekmekçi ölümünün 21’inci yılında anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat