16 Temmuz 2023, Pazar - 00:21

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ekmekçi ölümünün 22. yılında anıldı

Tarih: 21 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 178

Gazeteci yazar Mustafa Ekmekçi hayatını kaybedeli 22 yıl oldu. Ailesi, dostları, meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Gazeteci, yazar, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) eski başkanlarından Mustafa Ekmekçi’nin 22.ölüm yıl dönümünde ailesi, dostları ve meslektaşları mezarı başındaydı. Cebeci Asri Mezarlığında yapılan anma törenine Mustafa Ekmekçi’nin eşi Aldoğan Ekmekçi, kızı Özlem Ekmekçi Sayar, ÇGD Genel Başkanı Can Güleryüzlü, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi ve gazeteci Mustafa Balbay, yazar ve yayıncı Muzaffer Erdost, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Ankara Şube Başkanı Dr. Alper Akçam’ın yanı sıra Ekmekçi’nin çok sayıda okuru ve dostları da katıldı.

Fotoğraflar: Nisa Küçük

Anma töreninde usta gazetecinin eşi öğretmen Aldoğan Ekmekçi kısa bir konuşma yaptı. Aldoğan Ekmekçi, eşinin sadece iyi bir gazeteci değil aynı zamanda iyi bir eş, insan haklarını gözeten iyi bir insan olduğunu dile getirdi. Aldoğan Ekmekçi, “Bizim evimizde demokrasi çok önemliydi, kimse kimseye karışmazdı, kimse kimseyi ezmezdi. Ekmekçi insan haklarına yürekten inanırdı” dedi.

Anmada ÇGD Genel Başkanı Can Güleryüzlü de katılanlara seslendi. Güleryüzlü Mustafa Ekmekçi’yle tanışma fırsatının olmadığını ama ÇGD arşivinde nitelikli işlere ne zaman baksa Ekmekçi’yle karşılaştığını, tanışmış kadar anı biriktirdiğini dile getirdi. Güleryüzlü, “İnsanlar siyasi görüşlere sahip olabilirler ama misyon sahibi olmak başka bir özellik. Mustafa Ekmekçi misyon sahibi biriydi” dedi. Güleryüzlü, ÇGD olarak Ekmekçi isminin ve gazetecilik anlayışının yaşatılması için ellerinden geleni yaptıklarını da söyledi.

Mustafa Balbay, Ekmekçi’yle ilgili birkaç anısını paylaşarak Ekmekçi’nin muhabirliği gazeteciliğin en yüksek mertebesi saydığını söyledi. Balbay ayrıca, “Ekmekçi katıksız bir insan hakları savunucusuydu. Halka bilgi vermeyi, eğitmeyi, bıkmadan usanmadan iş edinmiş bir gazeteciydi” dedi.

Söz alan Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş de Ekmekçi’yle çalışma fırsatının bulduğunu, habercilik reflekslerinden birçoğunu Ekmekçi’den öğrendiğini dile getirerek Cumhuriyet gazetesinin Ekmekçi’nin izinde gazetecilik yaptığını kaydetti.

Yazar ve yayıncı Muzaffer Erdost da Ekmekçi’yle ilgili anılarından ve Ekmekçi’nin gazeteciliğinden bahsetti.

Mustafa Ekmekçi’nin kızı Özlem Ekmekçi Sayar’ın da Ekmekçi dostlarına bir duyurusu vardı. Ekmekçi Sayar, Mustafa Ekmekçi’nin yazılarının tamamının düzenli bir şekilde bulunacağı bir internet sitesinin bugün yayına girdiği haberi de verildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23728
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ekmekçi ölümünün 22. yılında anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat