1 Ağustos 2023, Salı - 23:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Elçin Aktoprak, milliyetçilik hakkında konuştu

Tarih: 02 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 184

Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor!” temalı etkinliklerine devam ediyor. Bugün saat 14.30 – 16.00 arasında SBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Elçin Aktoprak, “Milliyetçilik” başlıklı konuşma yaptı.

Eğitim-Sen 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor!” temalı etkinliklerine devam ediyor. Bugün saat 14.30 – 16.00 arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (SBF) Yrd. Doç. Dr. Elçin Aktoprak, “Milliyetçilik” başlıklı konuşma yaptı.

Milliyetçiliği tanımlayarak konuşmasına başlayan SBF Öğretim Üyesi, milliyetçilik hakkında konuşurken “milliyetçiliğin milleti inşa ettiği” noktasından hareket edeceğini açıkladı. Aktoprak, milliyetçiliğin ortaya çıkışında devletin tek aktör olmadığını ve milliyetçiliğin sürekli olarak yeniden üretildiğini belirterek, “Ulusal kimlik hiçbir zaman sabit bir kimlik değil” diye konuştu.

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Aktoprak: “Kardeşler her zaman eşit değildir”

Sorgulanmayan gündelik pratiklerin ulusu kurduğunu kaydeden Aktoprak, “Zararsız denilen semboller zararlıdır” dedi ve gündelik hayatta karşılaşılan milliyetçilik sembollerini “banal milliyetçilik” adı altında açıkladı. SBF Öğretim Üyesi, Hrant Dink cinayetine ve Zirve Yayınevi katliamına da değinerek, milliyetçilik ve din ilişkisini anlattı.

Kürt meselesinden de bahseden Aktoprak, “Kardeşler her zaman eşit değildir. ‘Ben senin ağabeyinim, döverim’ diyemezsin. Önemli olan eşitliktir… Barışı inşa edeceksek devletten, örgütlerden önce kendimiz benimsemeleyiz. Milliyetçiliğe dair farkındalık gelişirse barış kültürü inşa edebilirsiniz” dedi.

Etkinlik, soru – cevap bölümünün ardından son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8165
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Elçin Aktoprak, milliyetçilik hakkında konuştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat