18 Mayıs 2024, Cumartesi - 02:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Emin Alper “Abluka” filmiyle İLEF’te

Tarih: 16 Mart 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 152

“Abluka” filmi 18 Mart Cuma günü İLEF’te gösterilecek, ardından filmin yönetmeni Emin Alper’le söyleşi yapılacak.

İLEF Film Atölyesi’nin Koru, Ostim, Tandoğan ve Ulus Rotary Kulüpleri’nin katkılarıyla düzenlediği Abluka filminin gösterimi, 18 Mart Cuma günü 13.30’da Mahmut Tali Öngeren Sinema Salonu’nda yapılacak. Gösterimin ardından, 15.30’da filmin yönetmeni Emin Alper’le söyleşi olacak.

Hapishanede 20 yıl kaldıktan sonra şartlı tahliye olan ve muhbirlik yapan Kadir’in çevresinde örülen hikâyede, genel siyasi gerilimlerin kişilerin psikolojilerine etkisi işleniyor. Filmde, Kadir rolünü Mehmet Özgür canlandırırken, diğer başlıca rolleri Berkay Ateş, Tülin Özen, Müfit Kayacan ve Ozan Akbaba üstleniyor.

Emin Alper kimdir?

Konya’da 1974 yılında doğan Emin Alper, Boğaziçi Üniversitesi’nde iktisat ve tarih okudu, aynı üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde Modern Türkiye Tarihi üstüne doktora yaptı. Mektup, Rıfat, Tepenin Ardı, Abluka filmleriyle ulusal ve uluslararası festivallerde ödüller alan Alper’in sinema ve siyaset üzerine yazıları Tarih ve Toplum, Birikim, Mesele, Altyazı ve Görüntü gibi dergilerde yayımlandı. Alper, İstanbul Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde de ders veriyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10453
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Emin Alper “Abluka” filmiyle İLEF’te

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Gazetecinin işi nedir?” sorusuna yeni bir yanıt: İnsan Hakları Işığında Gazetecinin İşi

Gazetecilik mesleğine insan hakları odağında yeni bir sorgulama getiren Elif N. Hamidi’nin ilk kitabı “İnsan Hakları Işığında Gazetecinin İşi” Türkiye Felsefe Kurumu Yayınlarından çıktı.

Kapat