24 Temmuz 2023, Pazartesi - 15:02

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Emin Alper: “Palu ailesini korku filmi yapacağım”

Tarih: 20 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 116

Ankara Uluslararası Film Festivalinin ilk gününde Emin Alper’in yönetmenliğini yaptığı Kız Kardeşler filmi yoğun ilgi gördü. Emin Alper ve film ekibi gösterimler sonrası sinemaseverlerin sorularını yanıtladı.

Ankara Uluslararası Film Festivalinin ilk gününde Emin Alper’in yönetmenliğini yaptığı Kız Kardeşler filmi Ankaralı sinemaseverler tarafından yoğun ilgi gördü. Sinemaseverlerin yoğun ilgisi üzerine film için ikinci seans açıldı. Emin Alper ve film ekibinden Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel ve Kayhan Açıkgöz film gösterimlerinin ardından izleyicilerin sorularını yanıtladı.

“Akrep köydeki yaşamın zorluğunu hatırlatan bir imge”

Alper, seyircinin “Bir korku filmi çekseniz ne kadar güzel olurdu” sözleri üzerine “Palu ailesini korku filmi yapacağım” diyerek, gelecek projelerinin sinyallerini verdi. Seyircilerin özellikle Kız Kardeşler’de geçen akrebin özel bir anlamı olup olmadığı üzerine çeşitli sorular yöneltmesi üzerine Alper “Akrebin özel bir anlamı yok. Akrep kırsal kesimlerin en çok korktuğu hayvandır. Köydeki yaşamın zorluğunu ve korku dolu oluşunu hatırlatan bir imge” dedi. Söyleşilerin ardından Emin Alper ve film ekibinden Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel ve Kayhan Açıkgöz Ankaralı sinemaseverlerle sohbete devam etti.

“Çocukluğum beslemelerle geçti”

“Film, Anadolu romantizmini yıkmaya mı çalışıyor ?” sorusuna, filmi bu amaçla yapmadığını belirterek cevap veren Alper “Bazı eleştirmen arkadaşlar bunu çok öne çıkardılar ve filmin taşra filmleriyle dalga geçen bir noktada olduğunu söylediler. O kadar değil. Öyle bir niyetim yok. Ancak bu film diğer taşra filmlerinden biraz farklı oldu galiba” dedi. Alper, “Filmin hikâyesiyle kişisel bir bağınız var mı?” sorusuna ise “Bu soruyu Berlin’de de çok sordular. Benim çocukluğum beslemelerle geçti. O dönemde her hali vakti yerinde ailenin evinde olurdu. Hep çok acıklı ve hüzünlü bulduğum pozisyondu, anlatmak bu filmde nasip oldu” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23013
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Emin Alper: “Palu ailesini korku filmi yapacağım”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat