14 Temmuz 2023, Cuma - 23:54

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Emin Özdemir aramızdan ayrılalı bir yıl oldu

Tarih: 01 Eylül 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 210

BYYO ve İLEF‘in değerli hocalarından dil ustası, yazar Emin Özdemir aramızdan ayrılalı bir yıl oldu. Emin Özdemir 1 Eylül gecesi hayatını kaybetmişti.

BYYO ve İLEF‘in değerli hocalarından dil ustası, yazar Emin Özdemir ölümünün birinci yıl dönümünde Cebeci Asri Mezarlığında ve kendi evinde aile arasında yapılan törenle anıldı. Anmaya eşi Oya Özdemir, çocukları Özlem Özdemir Kumbasar, Meltem Özdemir Erhan, damatları ve torunları öğrencileri katıldı.

Emin Özdemir’in anma töreninden

Emin Özdemir için yeni bir kitap

Geçtiğimiz yıl “Göğüne Sığmayan Bulut: Emin Özdemir” kitabını hazırlayan gazeteci Hatice Aydoğdu, Emin Özdemir’in son dönemine ilişkin yeni bir kitap çalışmasını daha tamamladı. Kitap “Emin Özdemir Güncesi Hayat: Açık Bir Yara” adıyla önümüzdeki hafta yayınlanacak.

Adı İLEF‘te yaşatılıyor

Emin Özdemir, 16 Mart 2017’de, gazeteci Hatice Aydoğdu’nun hazırladığı ve Özdemir’in yaşamını anlatan “Göğüne Sığmayan Bulut: Emin Özdemir” kitabının yayımlanmasının ardından İLEF’te bir söyleşi yapmıştı. Yoğun ilgiyle karşılanan Emin Özdemir, 22 yıl çalıştığı kurumda yeniden olmanın heyecanını taşıdığını söylemişti. Özdemir söyleşinin ardından “Göğüne Sığmayan Bulut: Emin Özdemir” kitabını imzalamıştı.

Özdemir’in adı, 3 Kasım Cuma günü İLEF’te açılan okuma salonuna verilmişti. Okuma salonuna adının verilmesi kararı, İLEF yönetim kurulu tarafından Emin Özdemir hayattayken alınmış ve kendisine bildirilmişti.

Yazıncı ve devrimci kişiliğiyle yaşayacak

Dilbilimci Emin Özdemir’in adı dil ödülüyle yaşatılıyor. Ölümünün ardından, Türkçenin özleştirilmesi, geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi konusundaki savaşımını, yaşamının her aşamasında sürdüren Emin Özdemir’in anısına “Dil Derneği Emin Özdemir Türkçe Ödülü”  verilmesi kararlaştırılmıştı.

Başvuruları geçtiğimiz Haziran ayında biten yarışma için Dil Derneği tarafından yapılan açıklamada  ödülün “Emin Özdemir’i dilci, yazıncı ve devrimci kişiliğiyle yaşatmak, düşünce ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak; dil duyarlığını, dil ve yazın öğretimi anlayışını tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Özdemir Ailesi ile Dil Derneği tarafından “verileceği söylenmişti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19271
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Emin Özdemir aramızdan ayrılalı bir yıl oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat