24 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:53

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Emin Özdemir’in adı dil ödülüyle yaşatılacak

Tarih: 29 Mayıs 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 158

BYYO ve İLEF‘in değerli hocalarından, dil ustası, yazar Emin Özdemir anısına verilecek olan “Dil Derneği Emin Özdemir Türkçe Ödülü” başvuruları başladı.

İLEF‘in değerli hocalarından, dilbilimci Emin Özdemir’in adı dil ödülünde yaşayacak. Türkçenin özleştirilmesi, geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi konusundaki savaşımını, yaşamının her aşamasında sürdüren Emin Özdemir’in anısına verilecek olan, Dil Derneği Emin Özdemir Türkçe Ödülü için başvurular başladı.

Ödül, Emin Özdemir’i dilci, yazıncı ve devrimci kişiliğiyle yaşatmak, düşünce ve yapıtlarını gelecek kuşaklara aktarmak; dil duyarlığını, dil ve yazın öğretimi anlayışını tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla Özdemir Ailesi ile Dil Derneği tarafından verilecek. Yarışmaya 2016 ve 2017 yılları arasında tez değerlendirme kurulunca kabul edilmiş, yayımlanmış ya da yayımlanmamış yüksek lisans ve doktora çalışmaları aday olabilecek. Yarışmanın seçici kurulunda ise Adnan Binyazar, Prof. Dr. Sedat Sever, Prof. Dr. Korkmaz Alemdar, Zekeriya Kaya ve Prof. Dr. Özlem Özdemir Kumbasar yer alıyor.Başvuruların tek bir yapıt ile değerlendirileceği yarışmaya son başvuru tarihi ise 15 Haziran 2018 olarak belirlendi.

Katılım koşulları için ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18840
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Emin Özdemir’in adı dil ödülüyle yaşatılacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat