25 Temmuz 2023, Salı - 18:02

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Emine Bulut davasında ilk duruşma sona erdi: Sanık susma hakkını kullandı, ikinci duruşma 21 Ekim’de

Tarih: 09 Ekim 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 108

Eski eşi tarafından kızının önünde boğazından bıçaklanarak katledilen Emine Bulut için açılan davanın ilk duruşması Kırıkkale’de görüldü.

Eski eşi Fedai Varan tarafından 18 Ağustos’ta kızının yanında boğazından bıçaklanarak katledilen Emine Bulut davasında ilk duruşma bugün Kırıkkale’de yapıldı. Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, İstanbul Sözleşmesi’ne dayanarak çeşitli kadın örgütleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu ile baro müdahil olmak üzere talepte bulundu.

Sanık avukatı kadın örgütlerinin davaya müdahil olmasının kabul edilmesini istedi

Davanın başlamasına müteakip savunma yapmak üzere söz alan sanık avukatı, kadın örgütleri ve baroların davaya müdahil olma taleplerinin kabul edilmesini talep etti. Bu durum üzerine kadın örgütleri, sanık avukatına tepki gösterirken, suçun nitelikli olduğunu yineledi.  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim davanın dikkate alınması gerektiğini ve bu doğrultuda yargılama yapılmasını ve iyi hal indirimi uygulanmamasını talep etti. Mahkeme, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının müdahillik talebini kabul ederken baroların ve sivil toplum kuruluşlarının davaya müdahillik taleplerini ise reddetti ve gözlemci sıfatıyla katılmalarına karar verdi.

Sanık Varan: Susma hakkımı kullanıyorum

Sanık Varan, susma hakkını kullanacağını söylerken, Emniyette verdiği ilk ifade okundu. Sanık, hakaretlerle tahrik edildiği yönünde ifade vermişti. Dava sırasında yeni bir iddia da ortaya atıldı. Emine Bulut’un duruşmaya SEGBİS ile katılan kardeşleri Bekir ve Mikail Bulut, kardeşleri Kazım Bulut’u suçladı. Bekir Bulut’un iddiasına göre kardeş Kazım Bulut, Emine Bulut’u ölümle, kızını da kaçırmakla tehdit etti. Bulut, telefon kayıtlarının incelenmesini talep ederek, kardeşi Bulut için “O namussuzun yanında olması gerek” dedi.

Sanık avukatı: “Görüntüleri inceleyemedik”

Sanık avukatı, “Biz müvekkilimin kaybolan tüm hakları arasından sadece susma hakkını kullanabildiğimiz için susmaktayız. Bu sorgulama belki iki yıl sonra yeniden başlayacaktır” diyerek Bekir Bulut’un iddialarına işaret etti. Dijital verilerin incelenmesi için 2 hafta süre isteyen sanık avukatı, “Aile içi şiddettir. Toplumsal linci meşrulaştırmaya yarayacaktır” diyerek savunma yaptı. Ayrıca sanık avukatı olaya ilişkin görüntülerin kendilerine verilmediğini ifade ederek, “Benim savunma hakkımı ihlal ediyorsunuz. Görüntüleri inceleyemedim ve savunma hazırlayamıyorum. Bu koşullar altına susma hakkımızı kullanacağız” dedi.

Bekir Bulut: “Babalık damarı çocuk bu yaşa geldiğinde kabardı”

Emine Bulut’un kardeşi Bekir Bulut, ablasının hamileyken sanıktan ayrıldığını, ablasının doğum yaptığında ve çocuğun tedavi edilirken sanığın yanında olmadığını söyleyerek, “Babalık damarı çocuk bu yaşa geldiğinde kabardı” ifadesini kullandı. Sanık avukatının olaya ilişkin görüntüleri inceleyemediklerini sözüne ilişkin ise Bekir Bulut, “Ben cezaevindeyken 50 kere görüntüleri izlemişken o da izleseymiş” dedi.

Mikail Bulut: “Fedai’nin çocuğuyla görüşemediği yalandır”

Emine Bulut’un diğer kardeşi Mikail Bulut ise ablasının şiddet görmesi nedeniyle boşandığını söyleyerek, “En son ablamı dövüp kışın balkona koymuştu, o zaman ayrıldılar. Çocuk doğunca yeniden barıştılar” diye konuştu. Fedai Varan’ın çocuğuyla görüşemediği iddialarını da yalanlayan Mikail Bulut, “Ben görüşmelerini istiyordum. Bir tek Bekir abim istemiyordu” açıklamasında bulundu.

Ahmet Bulut: “Çocuğu onunla görüşmek istemiyordu”

Emine Bulut’un babası Ahmet Bulut da kızının şiddet gördüğünü söyleyerek, sanığın torununun 9 yaşına gelene kadar yanında olmadığını söyledi. Ahmet Bulut, konuya ilişkin ayrıca, “9 yaşından sonra istediği zaman görmeye başladı. Çocuk onunla görüşmek istemiyordu” dedi. Ahmet Bulut, sanığın, kızının yaptığı ikinci evliliği boyunca da rahatsız etmeyi sürdürdüğünü belirterek, kızının katledilmesinin ardından torunuyla beraber hastaneye gittiğinde sanığın kendisini arayıp, küfür ettiğini de belirtti.

Davada Cumhuriyet Savcısı mütalaasını okudu. Savcı, sanık Fedai Varan’ın tahrik indirimini uygulamaksızın, tutukluluk halinin devamını talep etti. Ara karar açıklanması öncesi söz alan sanık avukatı, “Allah ve namusum üzerine” diyerek yemin eden tanıkların beyanlarının geçersiz olduğunu söyledi. Hakim, dava kapsamında ara kararı verdi.  Gelecek duruşma 21 Ekim saat 09.00’da yapılacak.

Avukat Turgut Özcan: Sanık en ağır ceza ile yargılanmalı

Dava sonrası Emine Bulut’un avukatı Turgut Özcan ve kadın örgütleri mahkeme önünde açıklama yaptı. Sanığın susma adı hakkında söyleyecek hiçbir sözünün olmadığını ifade eden Turgut Özcan, sanığın bilerek suçu işlediğini ve en ağır ceza ile yargılanması gerektiğini dile getirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına konuşan Fidan Ataselim ise Emine Bulut’un öldürülmeden yarım saat önce karakola gittiğini söyleyerek, bu durumun araştırılmasını, varsa ihmali olan polis memurları hakkında işlem yapılması gerektiğini söyledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25069
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Emine Bulut davasında ilk duruşma sona erdi: Sanık susma hakkını kullandı, ikinci duruşma 21 Ekim’de

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat