26 Temmuz 2023, Çarşamba - 16:02

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Emre Madran Ödülleri sahiplerini buldu

Tarih: 08 Ekim 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 141

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından verilen “Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri” sahiplerini buldu. Ödül alanlar arasında önceki muhabirlerimizden Kadir Gürhan,Ozan Çepni, Serkan Alan ve Sultan Özer de vardı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından bu yıl 4.’sü verilen “Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri” sahiplerini buldu. TMMOB Mimarlar Odası’nda iki dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış, 2013 yılında hayatını kaybeden ODTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Bölümü Öğr. Gör. Dr. Emre Madran anısına düzenlenen törende beş dalda 21 gazeteci ödül aldı.

Tören, 7 Ekim Dünya Mimarlar Günü’nde saat 18:30’da başladı. Doğal ve kültürel değerlerin korunmasına katkı sağlayan haberleri nedeniyle gazeteciler ödüle layık görülürken, önceki muhabirlerimizden Kadir Gürhan,Ozan Çepni ve Serkan Alan ve Sultan Özer de ödül alanlar arasındaydı.

Açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Son dört yıldır ‘Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri’ni veriyoruz. Doğal ve kültürel varlıkların korunması sürecinde sesimiz sözümüz olup, bu mücadeleyi toplumla buluşturan gazetecilere, radyo, televizyon, internet habercilerine ve bizimle birlikte dayanışma içerisinde olanlara ödül veriyoruz. Emre Madran adını yaşatmak ve bu mücadelede bilgimizi ve sesimizi basınla birlikte oluşturduğumuz dayanışma sürecini birlikte yaşatmak istiyoruz” dedi.

Çepni: “Ankara saldırıyla karşı karşıya kaldı”

Mesleğe GÖRÜNÜM’de başlayan Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ozan Çepni, “ODTÜ Kavaklık ve KYK Yurdu haberleriyle” yazılı basın dalında ödüle değer görüldü. Ödülünü alan Çepni şunları söyledi:

“Ankara son 15 yıldır ciddi bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Ben bunun son 10 senesine öğrenci olarak, 5 senesine gazeteci olarak şahit oldum. Cumhuriyetin bütün değerleri bir bir yozlaştırılırken, bütün alanlar ranta açılırken bir şekilde Mimarlar Odası’nın ciddi mücadelesine tanıklık etmeye ve bir şekilde bu mücadelenin sesi olmaya çalıştık. Bize verilen her ödül bu mücadelenin bir umududur.”


AOÇ,  TCDD VE ODTÜ haberleriyle internet haberciliği dalında ödül alan eski çalışma arkadaşlarımızdan Gazete Duvar muhabiri Serkan Alan aldığı ödülle ilgili, “Gazetecilik sürecini bir çaba olarak ele aldık, bu çabada ilk haberlerimi burada yazdım. Bu süreçte Tezcan Hanım’ın katkısı çok büyük. Umut olmaya çalışıyoruz, kentlinin ve kentin hakkını korumaya çalışıyoruz. Umarım bu çaba sürecek, burada birçok insan var katkısı olan, onlar adına bu ödülü alıyorum”  dedi.


AOÇ ve Ulus Tarihi Kent Merkezi haberleriyle ödüle layık görülen, GÖRÜNÜM önceki muhabirlerinden Güçlü Anadolu Gazetesi Kadir Gürhan, “Bu ödülü aldığım için çok mutlu oldum. Motivasyon eksikliği yaşadığımız günlerde, bu ödülün bana motivasyon getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu mezunu ve GÖRÜNÜM eski muhabiri Sultan Özer de, mimarlık ve kent mücadelesinde, değerlerin korunmasında verdiği destek nedeniyle “Koruma alanında Emre Madran Dayanışma Özel Ödülü”nün sahibi oldu. Özer, ödülünü 10 Ekim Ankara Gar katliamında hayatını kaybedenlere adadı.

Serkan Alan-Sultan Özer- Ozan Çepni- Kadir Gürhan

Etkinlikte “Bauhaus’u Yeniden Düşünmek” adlı kısa film yarışmasının da ödülleri sahiplerini buldu. Etkinlik, “Bauhaus ve Zanaat: Ankara Konut Mimarlığında İzler” sergisi açılışı ve kokteylin ardından sona erdi.

Ankara Mimarlar Odası tarafından ödüle layık görülen isimler ise;

Televizyon haberciliği dalında Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülü:

Atatürk Orman Çiftliği, TCDD ve ODTÜ haberleriyle FOX TV Ana Haber Ekibi adına Burak Birsen, Çalar Saat Hafta Sonu ekibi adına İlker Karagöz,
Atatürk Orman Çiftliği haberleriyle HALK TV ekibi adına Fatih Ertürk,
Atatürk Orman Çiftliği, ODTÜ haberleriyle ARTI TV ekibi adına Sibel Hürtaş,
Atatürk Orman Çiftliği haberleriyle KRT TV ekibi adına Elif Doğan Şentürk,
Atatürk Orman Çiftliği haberleriyle TELE 1 TV ekibi adına İsmail Dükel

Yazılı basın dalında Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülü:

AKM alanlarına ve Atatürk Orman Çiftliği’ne ilişkin haberleriyle Sözcü Gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Atatürk Orman Çiftliği ve AKM alanları haberleriyle Sözcü Gazetesi foto muhabiri Yavuz Alatan,
ODTÜ Kavaklık ve KYK Yurdu haberleriyle Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Ozan Çepni, Ulus Tarihi Kent Merkezi haberleriyle Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Sefa Uyar

İnternet haberciliği dalında Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülü:
Atatürk Orman Çiftliği, TCDD VE ODTÜ haberleriyle Gazete Duvar’dan Serkan Alan,
Peri bacaları haberleriyle Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan,
Deutche Welle’den Atatürk Orman Çiftliği haberleriyle Gülsün Solaker ve Hilal Köylü, ODTÜ Kavaklık haberiyle Aslı Işık Gül,
AOÇ ve ODTÜ haberleriyle Sol Haber Portalı’ndan Ali Ufuk Arıkan

Yerel basın dalında Koruma alanında Emre Madran Basın Ödülü:
Atatürk Orman Çiftliği ve Ulus Tarihi Kent Merkezi haberleriyle, Güçlü Anadolu Gazetesi’nden Kadir Gürhan

Radyo dalında ‘Koruma alanında Emre Madran Basın Ödülü:
Atatürk Orman Çiftliği, ODTÜ, AKM alanları ve kent gündemini dinleyici ile buluşturan Özgür Radyo’dan Nergis Demirkaya

Koruma alanında Emre Madran Dayanışma Özel Ödülü:
Mimarlık ve kent mücadelesinde, değerlerin korunmasında her türlü destek ve katkıyı sağlayan Özlem Akarsu Çelik, Sultan Özer ve Sedat Bozkurt layık görüldü.

 

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25024
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Emre Madran Ödülleri sahiplerini buldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat