17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

En centilmen sporcu ödülleri İLEF’e

Tarih: 18 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 293

Ankara Üniversitesi 39. Spor Oyunları, düzenlenen ödül törenini geçtiğimiz günlerde yaptı. Turnuvada futbol ve hentbol branşlarında en centilmen sporcu ödüllerine İLEF’li öğrenciler layık görüldü.

Ankara Üniversitesi’nde geleneksel olarak düzenlenen spor oyunları ödül töreniyle kapanışını yaptı. 16 Mayıs Pazartesi günü saat 12.00’de Tandoğan Kampüsü’nde yer alan Rekreasyon alanında düzenlenen kapanış töreninde, derece elde eden sporcular, madalya ve kupalarını fakülte dekanlarının elinden aldı.

İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, turnuvada dereceye giren sporcuları tebrik ettikten sonra ödüllerini verdi.

İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun da, turnuvada dereceye giren sporcuları tebrik ettikten sonra ödüllerini verdi. (Fotoğraflar: Seyfettin Ersöz)

Fotoğraflar: Seyfettin Ersöz

39. Spor Oyunları’nın ödül törenine, A.Ü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Karakütük, SKS Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Sunay, İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun’un yanı sıra diğer fakülte dekanlarının bazıları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törenin ilk konuşmasını, SKS Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Sunay yaptı. Spor oyunlarına her geçen yıl katılımın arttığını kaydeden Sunay, spor oyunlarının daha kapsamlı hale gelmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Sporun birleştirici özelliğinden bahseden Sunay, Türkiye üniversiteler arası voleybol turnuvasında Ankara Üniversitesi’nin ilk dörtte yer aldığı bilgisini de verdi.

 

kasım karakütükSunay’ın ardından kürsüye gelen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Karakütük, A.Ü’nün 70. Yıl etkinliklerinin dolu dolu geçtiğini belirtti. Bilim, kültür, sanatın yanı sıra spor etkinliklerini de önemsediklerini söyleyen Karakütük, spor oyunlarında emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından, spor oyunlarında dereceye giren fakülteler ve sporculara madalya ile kupaları takdim edildi.

İLEF bu yıl da boş geçmedi

Geçtiğimiz yıl spor oyunlarında toplamda 7 kupa ve 70 madalya alma başarısını gösteren İLEF, bu seneyi de boş geçmedi. Ödül töreninde İLEF, hentbol erkekler turnuvasını ikinci olarak tamamladı ve ikincilik kupasını İLEF’e getirdi. Badminton kadınlar kategorisinde İLEF sporcuları Gamze Pınar Tekin ikinci, Ayçin Akman ise üçüncü oldu. Badminton erkekler kategorisinde ise İLEF tüm madalyalara ambargo koydu. İLEF’li sporculardan Bobby Krisna birinci olurken, ikinci Alper Duru, üçüncü ise Veysel Fidan oldu.

Fair play ödülleri İLEF’e

Spor Oyunlarında bu yıl bir ilke imza atıldı. Turnuvada fair play ödülleri her braşta en centilmen sporculara dağıtıldı. Futbol ve hentbol erkeklerde en centilmen sporcu ödülleri, İLEF’li sporculara verildi. Futbolda Burak Binici en centilmen futbolcu ödülüne layık görülürken hentbol erkeklerde ise Alaz Türkmen en centilmen hentbolcu ödülünü aldı.

İLEF'li öğrenciler; Burak Binici ve Alaz Türkmen ödüllerini Doç. Dr. Hakan Sunay'ın elinden aldı

İLEF‘li öğrenciler; Burak Binici ve Alaz Türkmen, ödüllerini Doç. Dr. Hakan Sunay’ın elinden aldı

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11473
Yol: Ana sayfa » Yazılar » En centilmen sporcu ödülleri İLEF’e

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat