13 Ocak 2024, Cumartesi - 21:03

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

En önemlisi konut sorunu: “Bizim evlerimizi yapsınlar da bu sorunlarımızı yazmanıza bile gerek yok”

Tarih: 20 Nisan 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 51

Çadır kentte yaşamını sürdüren depremzede yurttaşlar, yaşamlarını sürdürebilecekleri yeni konutları bekliyor.

Malatya

Fotoğraflar: İlke Çıtır

Malatya Şeker Fabrikası yerleşkesi Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından çadır kent olarak kullanılmaya başladı. Çadır kent içinde gıda, sağlık ve hijyen ihtiyaçlarının karşılanması için hizmet alanları bulunuyor. Elektrik bağlantısı sadece birkaç noktada var. Bu yüzden akşam saatlerinde çadır kent karanlığa gömülüyor. Sohbet ettiğimiz bir yurttaş, burada çok fazla kalmayacaklarını düşündüğü için elektrik olmamasını bir sorun olarak görmediğini söyledi.

Konuştuğumuz yurttaşlar çadır kent içerisindeki hizmet alanlarının ihtiyaçlarını idare edebildiklerini bu yüzden yeterli olduğunu söylüyor. Yemek konusunda sorunlarının olmadığını ancak yetişkinlere yönelik giysi yardımının  ve suyun ise yetersiz olduğunu belirtiyorlar. Bu ihtiyaçlarını kendi imkanlarıyla karşıladığını dile getiren bir yurttaş, Ben suyumu, giysimi gidip parayla alıyorum. Bunun yardımı nerede?”diyor. Bazı yurttaşlar depo çalışanlarının giysileri kendi tanıdıklarına ayırdıklarını iddia ediyor.

İsmini vermeyen bir yurttaş “Bu söylediklerimiz basit şeyler. Bizim evlerimizi yapsınlar bu sorunlarımızı yazmanıza bile gerek yok. Herkes okuyor ne anlıyor hiçbir şey. Biz burada doğmadık burada da ölmeyelim.” ifadelerini kullanıyor

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/35013
Yol: Ana sayfa » Yazılar » En önemlisi konut sorunu: “Bizim evlerimizi yapsınlar da bu sorunlarımızı yazmanıza bile gerek yok”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLEF Gazetecilik Bölümü kolokyumları sürüyor

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nün geçtiğimiz yıl başlattığı kolokyumlar devam ediyor. Kolokyumlar bu dönem deprem sürecine odaklandı.

Kapat