17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Endometriozis’e farkındalık İLEF’te de yükseldi

Tarih: 27 Mart 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 197

Mart ayı boyunca süren endometriozis hastalığına farkındalık etkinliklerinden biri de bugün İLEF’teydi.

EndoMart başlığıyla düzenlenen etkinliklerde halk arasında “çikolata kisti” diye bilinen endometriozis hastalığıyla ilgili farkındalık yükseltmek için bir etkinlik de İLEF’te düzenlendi. Sağlık İletişimi Uygulamaları dersi kapsamında düzenlenen etkinlik saat 11.00’de ATK Sanat Evi önünde başladı. Burada açılan stantta hastalık hakkında genel bilgilendirme yapıldı.

Etkinlik, MTÖ Sinema Salonunda düzenlenen bir konferansla devam etti. Konferansın açılış konuşmasını İLEF Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin yaptı. Keskin, hastalığın bilinirliği çok az diyerek farkındalık etkinliğini gerçekleştirmenin önemini vurguladı ve katılımcılara teşekkür etti. Keskin’in ardından kürsüye etkinliğin düzenlendiği Sağlık İletişimi Uygulamaları Dersinin yürütücüsü Doç. Dr. Deniz Sezgin geldi. Doç. Dr. Deniz Sezgin, herkesin potansiyel hasta ve hasta yakını olduğunu söyledi. Sezgin, “Sağlık konusunu önemsememiz lazım. ‘Bu bizim ilgimizi çekmeyen bir alan, benimle hiç ilgisi yok’ diyeceğimiz bir alan değil. Hastalığı bilirseniz ona karşı uyanık olabilirsiniz” diye konuştu.

Prof. Dr. Yaprak Üstün

Prof. Dr. Üstün: Halk ile bizim aramızda çok önemli bir iletişim aracısınız

Sezgin sözü Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün’e bıraktı. Prof. Dr. Üstün, bu toplantının endometriozis hastalığıyla ilgili farkındalığın yükseltilmesi için önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, “Geleceğin iletişim uzmanları olarak halk ile bizim aramızda çok önemli bir iletişim aracısınız. Hastalıklar hakkında internette çok bilgi kirliliği var” dedi.

Doç. Dr. Onur Topçu

Konuşmaların ardından aynı hastanenin Endometriozis Klinik Sorumlusu Doç. Dr. Onur Topçu hastalık hakkında bilinmesi gerekenlerle ilgili bir sunum yaptı. Topçu, hastalığının büyüme çağındaki kadınların yüzde 10’unu etkilediğini, kronik bir hastalık olduğunu ve dünyada bilinirliğinin çok az olan bu hastalığa ilişkin farkındalığın yükseltilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22351
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Endometriozis’e farkındalık İLEF’te de yükseldi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat