23 Temmuz 2023, Pazar - 18:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Endonezyalı sinemacı Garin Nugroho İLEF’teydi

Tarih: 25 Kasım 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 98

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) ve Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin işbirliği ile Endonezya Sinema ve Kültür Gecesi düzenlendi. Etkinlik kapsamında İLEF Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’nda (MTÖ) film gösterimi ve söyleşi yapıldı.

İLEF ve Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin işbirliği ile Endonezya Sinema ve Kültür Gecesi düzenlendi. Etkinlik kapsamında İLEF,  MTÖ’de The Mirror Never Lies (Aynalar Asla Yalan Söylemez) film gösterimi ve söyleşisi yapıldı.

İLEF Radyo Atölyesinin hocalarından Hatice Kurt’un sunuculuğundaki programın açılış konuşmasını İLEF Dekanı Prof. Dr. Ruken Öztürk yaptı. Farklı ülkelerin, farklı kültürlerin filmlerini tanımalarını öğrencilerine salık veren Prof. Dr. Öztürk, İLEF Dekan Yardımcı Doç. Dr. Abdülrezak Altun’a ve Endonezya Büyükelçiliği çalışanlarıyla diğer görevlilere etkinliğin gerçekleşmesi sürecindeki emekleri için teşekkür etti.

Prof. Dr. Ruken Öztürk’ün ardından Endonezya Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Kültür Diplomasisi ve Değerler Direktör Yardımcısı Restu Gunawan konuştu. Konuşmasına konukları selamlayarak başlayan Restu Gunawan, yapılan film gösterimi ve söyleşinin, Endonezya kültürünün Türkiye’de tanınmasına katkısı olacağını söyledi. Bu etkinlikle Türkiye ve Endonezya arasındaki işbirliğinin ilerleyeceğini de sözlerine ekleyen Gunawan, filmleri sanat ürünü, en güçlü iletişim kanalı, farklı kültürlerin tanınmasında en etkili yol diye niteledi. Gösterilecek filmde Endonezya toplumunun yaşamına dair bir portre göreceğimizi söyleyen Restu Gunawan, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rumah Budaya Iındonesia açılması planlanıyor

Restu Gunawan’dan sonra Endonezya Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı adına Endonezya Ankara Büyükelçiliği Sosyal ve Kültür İşleri Müsteşarı Robertus Irawan konuştu. Konukları selamlayan Irawan, İLEF’e, özellikle İLEF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdülrezak Altun ve ekibine, teşekkür etti etkinlikten dolayı. Robertus Irawan, 2010’da Endonezya Devlet Başkanı’nın Ankara’ya ziyaretini hatırlattı. Bu ziyaret sırasında Türkiye ile Endonezya arasında kültürel işbirliği anlaşması imzalandığını belirten Irawan, imzalanan anlaşmayla birlikte iki ülke arasında kültür ve eğitim alanındaki çalışmaların arttığını söyledi. Rumah Budaya Iındonesia (Endonezya Kültür Evi) açmayı planladıklarını söyleyen Irawan, açılacak kültür evinde film gösterimleri, kültüre ilişkin tanıtımlar vb. etkinlikler yapılacağını söyledi. Filmin yönetmenine ve Kültür ve Eğitim Bakanlığına film gösterimi dolayısıyla teşekkür eden Irawan, Ankara Üniversitesi ve Endonezya Büyükelçiliği arasında işbirliğinin artması ve yakın zamanda Türk film endüstrisinin Endonezya’da film çekmesini arzu ettiğini söyledi.İç foto

Kamila Andini’nin yönettiği The Mirror Never Lies (Aynalar Asla Yalan Söylemez) adlı filmin gösterimi MTÖ’de yapıldı. Endonezyalı sinemacı Garin Nugroho’nun katıldığı Sinema ve Kültür Gecesi’nde, film gösteriminin ardından, Nugroho ile Endonezya sineması ile ilgili bir söyleşi gerçekleştirildi. Etkinliğin ardından ise Endonezya mutfağından örnekler katılımcılara ikram edildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/4776
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Endonezyalı sinemacı Garin Nugroho İLEF’teydi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat