4 Mayıs 2024, Cumartesi - 11:27

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Enes’in adı bir yurda verilerek yaşatılacak

Tarih: 13 Ocak 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 69

CHP’li Tekin Bingöl, ailesinden ve kaldığı tarikat yurdundan gördüğü baskılar nedeniyle intihara sürüklenen Enes Kara’nın isminin bir yurda veya gençlik tesisine verileceğini söyledi.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, dün gece Meclis Genel Kurulu’unda yaptığı konuşmada, Enes Kara’nın isminin bir yurda veya tesise verileceğini söyledi.

CHP Milletvekili Tekin Bingöl, Meclis Genel Kurulu’nda söz aldı. Kamu çalışanları ve emeklilerine verilen maaş artışıyla ilgili değerlendirmeler için kürsüye gelen Bingöl, “Bu ülkenin ekonomisi, enflasyonu, işsizliği, dünya kadar sorunu var. Bunların her birisini rahatlıkla gelip kürsüde bu çürümüş tükenmiş iktidarın yaptıklarını konuşuyoruz ama bazen öyle acılar yaşanıyor ki bütün bunları konuşmayı içimize sindiremiyoruz” diyerek konuşmasının bir kısmını Enes Kara’ya ayırdı. Bingöl, geçen Aralık ayında Antalya’nın Kepez ilçesindeki Antalya İlim ve Kültür Derneği Öğrenci Yurdu’nun yemekhanesinde aşçı İhsan Hüseyin tarafından başı kesilerek  öldürülen Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’u da andı ve şunları söyledi:

“Bir ay önce pırıl pırıl genç bir kardeşimiz Mehmet kardeşimiz Antalya’da bir tarikat yurdunda kafası gövdesinden ayrılarak katledildi. Ne oldu, üzüntüler beyan edildi unutulmaya terk edildi. Daha dün hepimizi yürekten yaralayan, içimizi sızlatan günlerce acısını unutamayacağımız bir yeni vahim olayla karşı karşıya kaldık. Pırıl pırıl bir genç, 20 yaşında ve Türkiye’nin en  başarılı genç beyinlerinden birisi hayatına kıydı ve bıraktığı videoyla, o tarikat yurtlarında, yasadışı yurtlarda, asla hükümet tarafından denetlenmeyen yurtlarda neler yaşandığını birebir bütün çıplaklığıyla kamuoyuyla paylaştı. Artık yaşama ümidini kaybettiğini söyledi. Doktor olacaktı, benim meslektaşım olacaktı ve bu ülkede yurttaşlarımıza hizmet etmek adına yola çıkmıştı. Bırakmadınız bırakmadınız. ‘Ben telefonumla dahi konuşamıyorum kendime sadece ve sadece 3 saat ayırabiliyorum’ diyor. İşte tarikat ve cemaatlerin gerçek yüzleri bunlar.” CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Bingöl bu sözlerin ardından “Mehmet kardeşimiz gibi size Enes Kara’yı unutturmayacağız. Mutlaka ama mutlaka Enes’in adını bir tesise, bir yurda vererek sonsuza dek yaşatacağız. Türkiye’de herkese, dosta düşmana göstermek adına, adını yaşatacağız” dedi.

Bingöl, kamu ve özel yurtlarla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle 27 Kasım’da verdiği soru önergesine gelen yanıttan da söz etti. Bingöl, buna göre Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’ta toplam 779 kamu yurdu olmasına karşın özel yurt sayısının bin 866 olduğunu dile getirdi.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31293
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Enes’in adı bir yurda verilerek yaşatılacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat