17 Temmuz 2023, Pazartesi - 04:54

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Engelli üniversitelilerle ilgili farkındalığı artıracak yarışma: “Herkes için Üniversite”

Tarih: 14 Mayıs 2021

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 179

Engelliler için başlatılan “Herkes için Üniversite” yarışmasında, üniversite öğrencileri engelli sıra arkadaşları için yaptıkları farkındalık artırıcı projelerle yarışacak. Yarışmanın jürisinde İLEF hocalar yer alıyor.

Engelliler Konfederasyonu ve Yaşam Boyu Eğitim Derneği’nin düzenlediği “Herkes için Üniversite” yarışmasının konusu “Engelli üniversite öğrencilerinin günlük yaşam mücadeleleri” olarak belirlendi. Yarışma kapsamında eğitimini ön lisans ve ilerisindeki programlarda sürdüren tüm öğrencilerin engelli sıra arkadaşlarının sorunlarını kısa film, afiş-slogan, makale ve fotoğraf olmak üzere 4 farklı kategoride tercih ettikleri üzerinden aktarmaları isteniyor. Yarışma duyurusunda “Engelli üniversite öğrencileri dışlanmakta, ön yargılarla karşılaşmaktadır. Engelli hakları bilinmemektedir. Akranları ayrımcılık yapan dil kullanmaktadır. Engelli olmayan öğrencilerin tüm bu konularda, sıra arkadaşlarının yaşadıkları sorunlarda farkındalıkları yetersizdir” tespitleri yapılırken, üniversite öğrencilerinin katılımının, üretirken öğrenmeleri açısından önemsendiği vurgulandı.

Katılımcı üniversite öğrencilerini değerlendirecekler arasında İLEF‘li isimler de yer alıyor. Son başvuru tarihinin 30 Haziran olduğu yarışmanın jürisinde, fotoğraf dalında Dekan Prof. Dr. Abdülrezak Altun, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin ve Öğretim Görevlisi Oğuzhan Burak; kısa film dalında Öğretim Görevlisi Enver Özüstün; afiş-slogan dalında ise Öğretim Görevlisi Mehmet Sobacı bulunuyor.

Yarışmaya yurt içi veya yurt dışında eğitim gören ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi alanlar katılabiliyor. Değerlendirme sonucunda her kategori için ilk üç belirlenecek ve birinci 600 euro, ikinci 500 euro ve üçüncü 400 euro para ödülünün sahibi olacak.

Yarışma koşullarını incelemek için internet adresine ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/30497
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Engelli üniversitelilerle ilgili farkındalığı artıracak yarışma: “Herkes için Üniversite”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat