14 Temmuz 2023, Cuma - 23:13

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Engelsiz Filmler Festivali başlıyor

Tarih: 08 Ekim 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 54

Engelsiz Filmler Festivali’nin 6’ncısı 8-10 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da başlıyor. Festival Eskişehir ve Ankara’da da izleyicileri ağırlayacak.

Açık Toplum Vakfı’nın düzenlediği Engelsiz Filmler Festivali, altıncı yılında sinemaseverlerle buluşacak. İstanbul’da 8-10 Ekim tarihleri arasında başlayacak olan festival kapsamında filmler, 12-14 Ekim tarihlerinde Eskişehir’de, 17-21 Ekim’de Ankara’da izleyicilerle buluşacak. Festivalde tüm filmler sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazı ile de gösterilecek. Ankara’daki gösterimler Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ve Goethe Institut-Ankara’da gerçekleşecek.

Seyirci Özel Ödülü verilecek

Gösterimlerin yanı sıra farklı etkinliklerin de yer alacağı festivalde toplamda 38 film, “Engelsiz Yarışma”, “Türkiye Sineması”, “Dünyadan”, “Engel Tanımayan Filmler”, “Uzun Lafın Kısası”, “Çocuklar İçin”, “Sinema Tarihinden, “Otizm Dostu Gösterim” ve “Zebra” kategorileri altında izleyici ile buluşacak. “Sesli Betimleme Derneği”nin sesli betimlemeleri, ayrıntılı altyazıları ve işaret dili gösterimlerini  hazırladığı festivalin yarışma ayağında, oyuncu Nursel Köse, yönetmen Ramin Matin ve sinema yazarı Murat Özer jüri üyesi olarak görev alacak. Bu sene Engelsiz Yarışma bölümünde Pelin Esmer’in “İşe Yarar Bir Şey”, Emre Erdoğdu’nun “Kar”, Tolga Karaçelik’in “Kelebekler”, Ümit Ünal’ın “Sofra Sırları” ve Tayfun Pirselimoğlu’nun “Yol Kenarı” filmleri  yarışacak.

Braille alfabesi ile de basılarak pusulalarla seyirciler tarafından oylanarak belirlenen Seyirci Özel Ödülü, En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri, 20 Ekim Cumartesi saat 19.30’da Goethe-Institut Ankara’da düzenlenecek Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19633
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Engelsiz Filmler Festivali başlıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat