17 Temmuz 2023, Pazartesi - 10:03

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Engelsiz Yarışma Ödülleri sahiplerini buldu

Tarih: 20 Ekim 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 83

Engelsiz Film Festivali kapsamında düzenlenen “Engelsiz Yarışma” da 5 film 4 dalda yarıştı. Yarışmada En İyi Senaryo ve Seyirci Özel Ödülünü “Sibel” filmi alırken En İyi Yönetmen ve En İyi Film Ödülünü “Anons” filmi kazandı.

Herkesin eşit bir şekilde kültürel hayata katılımını hedefleyen Engelsiz Filmler Festivali’nin düzenlediği Engelsiz Yarışma Ödülleri dün sahiplerini buldu. Goethe Enstitüsü’nde saat 19.30’da başlayan töreni sinema yazarı Melikşah Altundaş sundu. Açılış konuşmasını yapan Altundaş, tüm festivallerin hiçbir engel olmadan seyirciyle buluşabilmesini istediğini dile getirirken, “Dünyadaki tüm festivallerin insan sayısına göre değil, insanların her türden erişimine uygun şekilde film gösterimleri yapacağına inanıyoruz. Tüm festivallerin bir gün Engelsiz Filmler Festivali’ne dönüşüp, her izleyiciyi kucaklamasını diliyoruz” dedi.

Sesli betimleme ve işaret dili çevirisiyle yapılan törende İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da 7. kez sinema sevenlerle buluşan festivalde neler yaşandığına dair tanıtım filmi  ve festivalden bir hafta önce yapılan “Mural Ankara” etkinliğinin görüntüleri izlendi. Törenin devamında ise En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve Seyirci Özel Ödülü dallarında yarışan 5 filmin kazananları açıklandı. Törende “Sibel” ve “Anons” filmleri 2 dalda ödül aldı.

Jüri üyeliğini yapımcı Yonca Ertürk, film eleştirmeni ve senarist Burak Göral ve sanat yönetmeni Natali Yeres’in üstlendiği festivalde En İyi Senaryo Ödülünü “Sibel” filmi aldı. Ödülü vermek için sahneye çıkan Hollanda Büyükelçisi Yardımcısı Erik Weststrate, festival ekibine teşekkür ederken film izlemenin herkesin hakkı olduğunu söyledi. Weststrate, ödülü filmin Fransa’da oldukları için törene katılamayan senaristleri Çağla Zencirci, Guillaume Giovanetti ve Ramata Sy adına Çağla Zencirci’nin annesi Nevin Zencirci’ye teslim etti. Zencirci, “ Onlar gelemediği için ben de üzgünüm ama çocuklarım adına bu ödülü aldığım için gururluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmada En İyi Yönetmen Ödülünü Anons filmiyle Mahmut Fazıl Coşkun kazandı. Ödülü takdim etmek için sahneye çıkan Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Saad Bokhari, festivalin engellilik meselesine karşı ön yargısı, endişesi olan herkes için bu dünyaya daha yakından bakma fırsatını verdiğini söyledi. Bokhari, ödülü başka bir festivalde jüri üyesi olduğu için törene katılamayan yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun adına, filmin idari yapımcısı Sinan Yusufoğlu’na teslim etti. Yusufoğlu, “Festival bana kişisel olarak çok şey kattı, bu konuda bilinçlendim. Umarım ileride film yapamasak da festivale katkı sunabiliriz” diye konuştu.

En iyi film ödülünü de yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun’un yaptığı Anons filmi kazandı. Ödülü vermek üzere sahneye Yonca Ertürk çıktı. Ertürk, ilk filmini festivalde gösterdiği için festivalin kendisi için özel bir alam ifade ettiğini söyledi. Coşkun törende olmadığı için Ertürk ödülü filmin başrol oyuncularından Şencan Güleryüz’e teslim etti. Güleryüz, Anons filmiyle birçok ödül törenine gittiğini ve arlarında Engelsiz Film Festivali’ni daha samimi bulduğunu dile getirirken, “Festival kişisel ve mesleki hayatımda motivasyon yarattı” dedi.

Seyirci Özel Ödülünü ise 723 oyla “Sibel” filmi kazandı. Ödülü, festivalde hayat hikayesinin anlatıldığıı kısa filmin de gösterildiği ünlü DJ Kendis çıktı. Festivalden ötürü çok mutlu olduğunu dile getiren Kendis, ödülü filmin yönetmenliğini ve senaristliğini üstlenen Çağla Zencirci, Guillaume Giovanetti yerine yine Çağla Zencirci’nin annesi Nevin Zencirci’ye verdi.

Etkinlik Bruno Simões’in yönettiği 4 dakikalık kısa film, Pip’in izlenmesinden sonra yapılan kokteylle sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/25313
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Engelsiz Yarışma Ödülleri sahiplerini buldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat