1 Ağustos 2023, Salı - 22:47

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Engelsiz Yarışma’nın kazananları belli oldu

Tarih: 22 Ekim 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 83

Engelsiz Filmler Festivali Ödül Töreni 20 Ekim’de Goethe Insitut’de yapıldı. Törende, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve Seyirci Özel Ödülü olmak üzere toplam 4 ödül sahiplerini buldu.

Altıncısı bu yıl düzenlenen Engelsiz Film Festivali, 3 şehirde seyircisiyle buluştu. İstanbul ve Eskişehir’in ardından Ankara’da yapılan festival kapsamında toplam 38 film 9 başlıkta sunuldu. Başlıklardan biri olan “Engelsiz Yarışma” kategorisinde Türkiye sinemasının son dönem örneklerinden beşi sunuldu. Pelin Esmer’in yönettiği İşe Yarar Bir Şey, Emre Erdoğdu’nun yönettiği Kar, Tolga Karaçelik’in yönettiği Kelebekler, Ümit Ünal’ın yönettiği Sofra Sırları ve Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği Yol Kenarı filmleri; En İyi Film, En iyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve Seyirci Özel Ödülü dallarında yarıştı. Yarışmanın Seçici Kurulu’nda oyuncu Nursel Köse, sinema yazarı Murat Özer ve yönetmen Ramin Matin yer aldı.

Seyirci Özel Ödülü’nün sahibi, Pelin Esmer’in yönettiği İşe Yarar Bir Şey filmi oldu. Filmin senaristleri Pelin Esmer ve Barış Bıçakçı’nın ,senaryo yazım sürecine tanıklık eden dostları İrfan Altıntaş’a ödülünü, festivalin sıkı takipçisi ve İLEF öğrencisi Esra Güleç verdi.

İrfan Altıntaş, Esra Güleç

Sofra Sırları filmi, En İyi Senaryo ödülünü kazandı. Filmin yapımcısı Sinan Yabgu Ünal, ödülünü Engelsiz Filmler Festivali Yönetmeni Emrah Kalan’dan aldı. Duygularını GÖRÜNÜM’le paylaşan Ünal, “En başından beri desteklemeye çalıştığım bir festival. Biz filmleri herkese yaptığımızı zannediyoruz ama aslında herkese yapmıyoruz. Bu festival herkese yapılmış şekline çeviriyor, bir versiyon daha koyuyor bizim üzerimize” diyerek festivalin önemini vurguladı.

Oya Tanyeri, Sinan Yabgu Ünal

En İyi Yönetmen, Yol Kenarı filmiyle Tayfun Pirselimoğlu oldu. Ödülü, filmin yapımcısı Vildan Erşen, Klappe Auf Kısa Film Festivali yönetmenlerinden Andreas Grützner’den aldı. Şuan başka bir projeye çalıştığı için gelemeyen Tayfun Pirselimoğlu’nun festivale verdiği önem ve desteğin altını çizen Erşen, “Bu festivalle hakkın teslimini gerçekleştiren tüm festival emekçilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Oya Tanyeri, Andreas Grützner, Vildan Erşen ve Katrin Mersman

Emre Erdoğdu

En İyi Film ödülü Emre Erdoğdu’nun yönetmenliğini yaptığı Kar filminin oldu. Ödülü, Klappe Auf Kısa Film Festivali yönetmenlerinden Katrin Mersman takdim etti. Kar filminin Engelsiz Filmler Festivali’nde En İyi Film ödülünü almasıyla ilgili düşüncelerini GÖRÜNÜM’e anlatan Erdoğdu, “Benim dikkatimi şu çekti; biz bir atmosfer yaratmaya çalışıyoruz, bir hissiyat yaratmaya çalışıyoruz. Bunun görmekle, duymakla ilgili olmadığını tekrar anladım” dedi. Haneke’nin “Sinema gösterdiğinden bahsetmez” sözünü hatırlatan Erdoğdu sözlerini, “Gerçekten de hiç ihtiyacı yokmuş sinemanın buna. Benim yazdığım, benim çektiğim bir şeyin, tekrar bu kadar iyi yazılıp bu kadar iyi çekilebileceğini görmek çok hoşuma gitti, o yüzden çok mutluyum” diyerek noktaladı.

Festival sürecini GÖRÜNÜM’e değerlendiren Engelsiz Filmler Festivali Yönetmeni Emrah Kalan, festivalin yoğun ilgiyle karşılandığını söyledi. Festival boyunca film ekipleriyle fazla sayıda söyleşi yaptıklarını aktaran Kalan, bundan mutluluk duyduklarını belirterek “Bir görme engelliyle, işitme engelli her ortamda bir araya gelemiyorlar, biz bunu sağlıyoruz. Festivalin amacını görmek bizi mutlu ediyor” dedi.

Ödül töreni Panik! adlı kısa filmin sesli betimlemesinin gösterimi ardından sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/19863
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Engelsiz Yarışma’nın kazananları belli oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat