22 Temmuz 2023, Cumartesi - 12:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Erdaloğlu: “Dizi sektörü hatayı kaldırmaz”

Tarih: 10 Aralık 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 100

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) mezunu kameraman Murat Erdaloğlu bugün Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanatevinde Film Atölyesinin (FA) konuğu oldu.

Pek çok dizide asistan (ışık, set, jimmy jib), focus puller ve kameraman olarak çalışan, İLEF mezunu Murat Erdaloğlu öğrencilere deneyimlerini aktardı. Dizi ve film setleri konusunda öğrencileri bilgilendiren Erdaloğlu öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere sette her işe karışmamalarını öneren deneyimli kameraman “Bizim sektör hatayı kaldırmaz“ dedi.

Erdaloğlu 1

Murat Erdaloğlu altı kısa film çekecek

Erdaloğlu dizi çekmeyi bıraktığını, yazdan itibaren reklam ve uzun metrajlı film üzerinde çalışacağını söyledi. İki reklamcı arkadaşına asistanlık yapacağını ve senaryosu tamamlanan altı kısa filmi Haziran ayına kadar çekeceğini açıkladı.

Erdaloğlu: “Dizi hengamelidir”

Erdaloğlu, uzun metrajlı film çekmenin kolaylaştığını, eskiden reklamların ve uzun metrajlı filmlerin 35 mm kamerayla çekildiğini hatırlattı. Dizi sektörünün zorluklarından bahsederek “Dizi hengamelidir “ diyen Erdaloğlu Parmaklıklar Ardında adlı dizi bittikten sonra dört ay iş bulamadığını belirtti. Murat Erdaloğlu, ilk üç bölümünü Osman Sınav’ın, son beş bölümünü de Raşit Çelikezer’in çektiği Kılıç Günü dizisinin setinde yaşadıklarını paylaştı. Erdaloğlu, dizinin bir bölümünün senaryosundan bir sahneyi öğrencilere dağıttı ve sahneyi çekim üzerinden değerlendirdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/5198
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Erdaloğlu: “Dizi sektörü hatayı kaldırmaz”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat