19 Temmuz 2023, Çarşamba - 18:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Eruygun: Diğerleri de kullanıyordu, başarılarımı sürdürmek istedim

Tarih: 20 Haziran 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 765

Medya Atölyesinde ikinci gün, ikinci oturumda Lütfü Özel’in moderatörlüğünde, atlet Batuhan Buğra Eruygun’un katılımıyla sporcu gözünden doping konuşuldu.

Medya Atölyesinin ikinci oturumunda, 2013 yılında doping kullandığı tespit edilen atlet Batuhan Buğra Eruygun, Lütfü Özel ve katılımcıların sorularını yanıtladı. Lütfü Özel’in sorusu üzerine Dopingle Mücadele Medya Atölyesini değerlendiren Eruygun, konuşmaları dinlerken iki açıdan baktığını, hiç spor yapmayan biri olarak baktığında anlatılanlara sonuna kadar katıldığını, fakat spor yapan biri olarak bazı noktalara katılmadığını söyledi. Aslı Çakır Alptekin’in dopingle yakalandığı finali hatırlatan Eruygun, o yarışta sekiz kişinin dopingden yakalandığına dikkat çekerek “Sonuçta hepsi bunu yapıyor, hepsinin içinde en iyisi Aslı’ydı. Doping tek başına bir şey değil; koşmanız, halter kaldırmanız, antrenman yapmanız gerekiyor. Verilen emek görmezden geliniyor” dedi.

batuhan buğra eruygun

Fotoğraf: Mert Ege Baktır

“Bizi yanlış yönlendiriyorlar, biz bunların kurbanı oluyoruz”

Kendi doping hikayesini de anlatan Eruygun, kullanması için verilen ilaçların isimlerinin bile antrenörü tarafından bilinmediğini ve doping etkisi için devamlı alınması gereken ilacın, yarış öncesi tuvalette antrenörü tarafından vücuduna enjekte edildiğini söyledi. Bu bilgisizlikle onu yönlendirenlerin sağlığıyla nasıl oynadığına dikkat çeken Eruygun, doping aldığı süre boyunca sağlığı ile ilgili hiçbir kontrolün yapılmadığını da dile getirdi.

Doping aldıktan sonra yaşadığı sağlık sorunlarına değinen Eruygun, testis kanseri geçirdiğini, dopingin sağlığı üzerine bu kadar etkisi olabileceğini daha önceden bilemediğini belirtti. Kanser tedavisi boyunca çok şey öğrendiğini ve bu sürecin dopinge bakış açısını değiştirdiğini ifade eden Eruygun, dopingin kesinlikle yasaklanması gerektiğini söyledi.

“Geçmişimdeki başarıyı devam ettirmek istedim”

Katılımcılardan gelen “Sizi doping kullanmaya iten sebep nedir?” sorusunu Eruygun, “Motivasyon kaynağım hiçbir zaman para olmadı, ben başarmayı seviyordum. Çok fazla başarı elde ettim ve buna çok alışmıştım, sonrasında derecelerim düşmeye başladı. Diğerleri kullanıyordu ve ben kullanmadan onlarla aynı kefeye geliyordum. Geçmişimdeki başarıyı devam ettirmek istedim, kullanma sebebim buydu” şeklinde yanıtladı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/14696
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Eruygun: Diğerleri de kullanıyordu, başarılarımı sürdürmek istedim

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat